Megdőlt az idei szezoncsúcs, visszatért a liga történetének egyik legjobb dobója

Örökre emlékezetes Hawks-Blazers mérkőzés, többé nem hordhatja senki a Dallas 41-es mezét, két év után újra meccset játszott Klay Thompson. Ez történt az NBA 11. játékhetében.

625_3.jpg

Már nyitányként láthattuk a hét biztosan, de talán az egész szezon legjobb egyéni teljesítményét. Trae Young ugyanis a Hawks-Blazers mérkőzésen 56 pontig és 14 gólpasszig jutott, győzelemre azonban így sem tudta vezetni csapatát. Külön kiemelést érdemel, hogy csapat pontjainak több, mint 65%-áért felelt (vagy ő szerzete, vagy az ő passzából szerezték). Bár nehezen elképzelhető ilyen ikonikus teljesítmény után, de mindezek ellenére sem tudott győzelmet ünnepelni a lefújás után, az okok viszont egyértelműek: pocsék csapatvédekezés (állandó probléma idén) és egy másik történelmi egyéni teljesítmény...

...történt ugyanis, hogy a mérkőzés nem állt meg egyetlen zseniális egyéni teljesítménynél. Nem mehetünk el szó nélkül ugyanis a szintén hatalmasat játszó Anfernee Simons mellett sem, aki 9 triplát dobva, karriercsúcsot jelentő 43 ponttal vezette győzelemre a Blazerst. Simons a mérkőzés után a napokban elhunyt nagyapjának ajánlotta karrierje eddigi legjobb teljesítményét.

Young és Simons ikonikus teljesítményének összefoglalója: 

A Lakers tovább folytatja a gödörből való kilábalását, a Kings ellen zsinórban harmadik győzelmüket aratták az arany-lilák. A mérkőzés legeredményesebb játékosa természetesen ismét LeBron James lett, azonban ezúttal nem miatta írjuk e sorokat. Russell Westbrook ugyanis zsinórban 407 lejátszott alapszakasz mérkőzés után tudott újra eladott labda nélkül zárni egy mérkőzést, utoljára 2016 márciusában fordult vele elő ilyesmi.

Bár nem konkrét mérkőzéshez kapcsolódik, de szerdáról csütörtökre virradó hajnalban a Dallas Mavericks visszavonultatta Dirk Nowitzki mezszámát, de erről hosszan írtunk szombaton.

 A játékhét utolsó napjához kapcsolódik, hogy magyar idő szerint hétfő hajnalban több, mint két és fél év kihagyás után visszatért a pályára Klay Thompson. A Golden State Warriors elit tripladobója még a 2019-es döntőben szenvedett keresztszalag-szakadást, majd a felépülését követően edzésen elszakította az achillesét is, ezzel a két rendkívül súlyos, sok játékos karrierjét végét is jelentő sérüléssel 941 napot kellett kihagynia a profi kosárlabdázásból.

Hétfőn hajnalban azonban a Cavs ellen, Warriors hazai közönsége előtt újra a kezdőben kapott helyet, ahol a közönség és a csapat természetesen kellő ovációval köszöntötte rég nem látott sztárját. Sokat elmond  visszatérésének jelentőségéről, hogy csapattársa, Draymond Green a tervek szerint a meccset sérülés miatt kiülte volna, azonban Green mindenképpen ott akart lenni a pályán a kezdésnél, amikor Thompson visszatér: így miután a feldobást a Cavs hozta el,  Green azonnal faultolt, majd cserét kért, és nem is tért vissza a pályára. A mérkőzést végül alig húsz perc alatt a csapat második legeredményesebbjeként, 17 ponttal zárta, az összefoglalókba pedig bekerült három triplája és egy látványos zsákolása is. A meccset végül 96-82 arányban a Warriors nyerte, holtversenyben ezzel újra a liga élére állt.

 Borító: Warriors on NBSC / Twitter

 

süti beállítások módosítása