Európa legjobbjai

Baaeed lett az Év Lova Európában.

skysports-baaeed-jim-crowley_5867697-800x445.jpg

Az immár hagyományosnak nevezhető helyszínen, a londoni Dorchester Hotelben találkoztak a galoppszakma legjobbjai egy nagyszabású gálán, ahol kihirdették a 2022-es szezon legjobbjait.

A Japan Cupban mégsem induló Alpinistának nem volt elég a veretlenül “lehozott” két szezon és az Arc győzelem, az Év Lova címet 2022 másik hőse, Baaeed kapta.

Hogy miként?

A végső eredményhez 40%-ban járulnak hozzá a (kizárólag) Group versenyekben szerzett pontok, 30%-ban a lóverseny szakújságírók -, 30%-ban pedig a Racing Post és The Daily Telegraph olvasóinak szavazatai.

A szavazás végeredménye sokak számára talán meglepő, de ha megnézzük a számokat igazságos a végeredmény: A kanca három, a Shadwell szuperménje négy Gr1-es versenyt nyert idén, ráadásul Baaeed Flightline mögött (utolsó veresége ellenére is) World No. 2, míg Alpinista neve nem látható a TOP 10-ben.

Íme a 32. Cartier Racing Awards 2022-es győztesei:
 
Cartier Horse of the Year – Baaeed
 
Cartier Two-Year-Old Colt – Blackbeard
 
Cartier Two-Year-Old Filly – Lezoo
 
Cartier Sprinter – Highfield Princess
 
Cartier Stayer – Kyprios
 
Cartier Three-Year-Old Colt – Vadeni
 
Cartier Three-Year-Old Filly – Inspiral
 
Cartier Older Horse – Baaeed
 
Cartier/The Daily Telegraph Award of Merit – Kirsten Rausing

fhnphesxkaa3dd5-1024x683.jpg

Az életműdíjat a kép bal oldalán látható Kirsten Rausing, Alpinista tulajdonosa kapta, aki káprázatos évet zárt, hiszen nem csak a visszavonuló kanca aranyozta be napjait, hanem tenyésztőként is kipipálhatta első brit klasszikusát, amikor Eldar Eldarov elsőként ért célba a St Legerben.

Minden díjazottnak gratulálunk!

Nyitókép: Sky Sports
süti beállítások módosítása