Gyenge támadójáték = vereség

Halovány volt a Honvéd támadógépezete, ami egyenes út volt a vereséghez.

nyito-800x445.jpg

Két mérkőzést is rendeztek a férfi kosárlabda bajnokságban tegnap. Mi ismét a Ludovikára látogattunk, ahol megnéztük a tabellán kilencedik helyen álló  kecskemétiek budapesti vendégjátékát, az utolsó előtti Honvéd ellen.

Mindkét csapat 1:4-es mutatóval hozta le legutóbbi öt találkozóját, de a hazaiak mégis kiváló hangulatban várták a feldobást, hiszen szombaton megszerezték első hazai győzelmüket, a Kaposvár ellenében.

A találkozó előtt, mindkét edző udvariasan domborította ki az ellenfél erényeit, de mindketten elmondták azt is, hogy ebben a szituációban meglehetősen fontos lenne számukra a győzelem.

A vendégek vették komolyabban a fogadkozást, mert gyakorlatilag a kezdetektől az ő akaratuk érvényesült. Az amerikai-dominikai irányítójuk, Townes kosarával indult a találkozó. A hazaiak nem találtak fogást a kecskemétiektől évek óta látott szoros védekezésen. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón –  a pályán közel 38 percet töltő –  dr. Demeter Attila el is mondta, hogy kiválóan működött a KTE “lassítása” és ők nem tudtak élni a gyorsíndításos fegyvereikkel.

A csarnok először a 7. percben “robbant”, amikor Tanoh Dez András triplája után 11:11-et mutatott az eredményjelző. Ugyanő egy perccel később ismét elsüllyesztett egy hárompontost, amivel 14:13-ra átvette a vezetést a Honvéd.

Először és utoljára!

És ez is mindössze 21 másodpercig tartott, mert az elnyűhetetlen Wittmann Krisztián labdaszerzése után könnyű ziccerrel visszavette a vezetést a lila-fehér alakulat, amely aztán soha többé nem engedte ki a kezéből ezt. 17:18 az első negyed

Mondhatnánk, hogy a folytatásban a Honvéd az öltözőben maradt, de a kisszünetekben nem szokás meglátogatni a pihenőszobát, így azt állapítottuk meg, hogy támadásban teljesen leblokkolt Baksa Szabolcs alakulata és egyre inkább nyílni kezdett az olló az eredményt illetően. Townes gyönyörű betörése után már 10 volt közte (19:29). A vendégeknél ráadásul a fiatalok is jól szálltak be a játékba, így az az Ivkovic Milan is, akinek nem csak a férfiak szövetségi kapitánya, hanem az egész család a helyszínen szurkolt. Három triplát is szerezve a meccs végére 11 egységig jutott. 27:35 a félidő és örök igazság: a hazai pályán egy negyed alatt dobott 10 pont édeskevés.

5i7b0448-1024x683.jpg

A piros-fehérek persze megpróbáltak mindent. Most is Mijovic pontjaira (15) támaszkodtak leginkább, de tegnap este Demeter is 14-et tett a közösbe. Mivel a játék képe érdemben nem változott, így a lényegi kérdések hamar eldőltek. Simon Kristófék néha benéztek 10 alá, de gyakorlatilag a nagyszünetre ismertté vált a győztes személye. A kecskemétiek 67:58-ra nyerték meg a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzést.

A sajtótájékoztatón Baksa Szabolcs önkritikát gyakorolva elmondta, hogy “Ötvenhét dobott ponttal ebben a ligában nem lehet mérkőzést nyerni.” Hát igen. A második negyedben 10, a negyedikben 13 egységig jutottak fiai, ami kettes alá ebben a sportágban.

Forray Gábor, a kecskemétiek szakvezetőjének szavai: “Természetesen nagyon örülök a győzelemnek, hiszen ez volt az a mérkőzés, amit mindenáron meg kellett nyernünk. Nem voltunk jó sorozatban, több vereséget szenvedtünk el egymás után, és ilyenkor nehéz átlendülni a holtponton. Gratulálok a játékosaimnak, mert amit megbeszéltünk a védekezéssel kapcsolatban, az jól működött. Előzetesen az is benne volt a fejemben, hogy egylabdás meccs lehet, a Honvéd komoly csapatoknak is méltó ellenfele volt, legutóbb is nyerni tudott. Furcsán hangzik, de a vártnál így könnyebb volt, abból a szempontból, hogy végig uraltuk a meccset, gyakorlatilag végig vezettünk. A Honvédot is minden dicséret megilleti, egy percig nem adták fel. Tudtam játszatni egy kicsit többet a fiatalokat, a magyarokat, ez a jövőre nézve nekünk nagyon fontos. Boldog vagyok, de ennyi! Letudtuk a kötelezőt, készülünk a következő mérkőzésre.”

Budapesti Honvéd SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 57-68 (17-18, 10-17, 17-18, 13-15)

A két rossz sorozat közül tehát a lila-fehéreké szakadt meg, de mindkét gárdára nehéz feladat vár szombaton. A Honvéd Sopronba, a KTE Kaposvárra látogat.

Következzék Karlovics Tímea képgalériája:

 

Szintén a nyolcadik fordulóból pótolt találkozó:

Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 77-84 (15-21, 12-18, 30-20, 19-25)

Képek: Karlovics Tímea

Favorit

Kapcsolat: favoritonline01@gmail.com

Naptár

február 2023
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
süti beállítások módosítása