Könnyed továbbjutás

Magyarország 4-0-ra legyőzte Törökországot a tenisz Davis Kupa keszthelyi osztályozóján, és februárban selejtezőt játszhatnak a DK-döntőbe jutásért.

debre20230916014.jpg

A hazai válogatott hibátlanul teljesített a párharc első három mérkőzésén, mivel pénteken Marozsán Fábián és Piros Zsombor, majd a szombati párosban Marozsán és Valkusz Máté sem vesztett szettet a Helikon Teniszcentrumban.

Az utolsó, immár tét nélküli egyesre Nagy Zoltán kapitány az újonc Füle Mátyást küldte pályára, aki az ellenfél negyedik számú játékosával, Ergi Kirkinnel csapott össze. A nagykanizsai teniszező 566. a világranglistán, míg riválisát a 341. helyen jegyzik.

A találkozó 1 óra 54 percig tartott, a magyarok összesítésben 4-0-ra nyertek.

"Köszönöm azoknak, akik itt maradtak a meccsemre, még ha sokan azt se tudták, hogy ki vagyok" - mondta boldogan lihegve Füle Mátyás. "Életemben először játszottam ennyi ember előtt, remek meccs volt, talán többet kellene itthon, Zala vármegyében játszanom."

A magyar válogatott az év elején Tatabányán 3-2-re kikapott a francia válogatottól a DK-selejtezőben, így osztályozót kellett vívnia. Ezt Keszthelyen sikerrel vette a törökök ellen, így jövő februárban ismét selejtezőt játszhat a DK-döntőbe jutásért. Az ellenfél a novemberi sorsoláson derül ki.

Eredmény: Magyarország-Törökország 4-0

Füle Mátyás - Ergi Kirkin 7:6 (7-3), 6:2
Marozsán Fábián, Valkusz Máté - Cem Ilkel, Altug Celikbilek 6:3, 6:3
Marozsán Fábián - Altug Celikbilek 7:5, 6:2
Piros Zsombor - Cem Ilkel 6:2, 6:3

Forrás és kép: MTI/Czeglédi Zsolt

süti beállítások módosítása