Udvardy sem ért el a főtábláig

Hat magyar teniszező indult a francia nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjében, de egyikük sem tudott főtáblára jutni Párizsban.

udvardyp.jpg

Utolsóként a WTA 132. Udvardy Panna csomagolhat, aki péntek délután Tie-breakben kapott ki a (WTA 89.) Rebecca Sramkova-tól. 

A 27 éves szlovák lány 53 perc alatt - 1:5-ről fordítva! - 7:5-re hozta az első játszmát, de a folytatás a  Budaörsi SC versenyzőjéé volt, aki 6:3-al egyenlített. Pedig a második szett elég komikusan indult, mert az első négy adagatójátékot bukták a felek, majd Sramkova 3:3-nál ismét az övét, így vezetését már megtartva kiegyenlített a magyar lány.

A döntő játszmában aztán magabiztosabban adogattak. Mindketten csak egyszer vesztették el ezt, így Udvardy meccslabdát hárítva kiharcolta a rövidítést, ahol viszont Sramkova gyorsan eldöntötte a lényegi kérdéseket, mert pillanatok alatt 7:0-ra vezetett és végül 10:2-re megnyerte azt, így ő jutott főtáblára az év második Grand Slam tornáján. 

Roland Garros, női selejtező, 3. forduló:

Rebecca Sramkova (szlovák) - Udvardy Panna 7:5, 3:6 7:6 (10:2)

A hat "kvalis" kiesése után Fucsovics Mártonnak és Marozsán Fábiánnak drukkolhatunk. Előbbi selejtezős ellenféllel kezd, míg utóbbira a kilencedik helyen kiemelt görög Stefanos Tsitsipas vár a vasárnap rajtoló első fordulóban.

Update: Szerencsés vesztesként Gálfi Dalma és Udvardy Panna is felkerült a francia nyílt teniszbajnokság vasárnap rajtoló főtáblájára, amelynek küzdelmeiben így négy magyar lesz érdekelt.

Kép: @Udvardy facebook

süti beállítások módosítása