Megvan a tripla

Hanga Ádám csapata, a Crvena zvezda nyerte a szerb kosárlabda-bajnokságot, miután a liga javukra döntött a szerda esti félbeszakadt mérkőzés ügyében.

gpaeg9pa0aimgzv.jpg

A finálé második mérkőzése a harmadik negyedben félbeszakadt, mivel - az M1 aktuális csatorna helyszíni információi szerint - a Partizan szurkolói sértegették a Crvena zvezda elnökét és családját, majd Aleksandar Vucic köztársasági elnököt is. A játékvezetők előbb elrendelték a csarnok kiürítését - az volt a terv, hogy folytatják a meccset, miután a szurkolók elhagyjak a csarnokot -, de csaknem egyórás huzavona után úgy döntöttek, hogy péntek estére halasztják a befejezést. A liga igazgatója azonban még akkor éjszaka kijelentette, hogy 20-0-s megállapított eredménnyel a Crvena zvezda nyerte a mérkőzést.

A liga csütörtök éjjel közölte, hogy a döntőt 2-0-ra Hangáék nyerték, a kupát már át is adták az együttesnek, amely sorozatban kilencedszer, összességében 24. alkalommal lett szerb bajnok

Hanga Ádám, aki sérülése és műtéte után lábadozik, az M1-nek szerdán úgy nyilatkozott, még semmi újat nem tud mondani a helyzetéről:

"Opciós szerződésem van, opciója van a csapatnak meg nekem is. A csapat is és én is megvárjuk, hogy lezáródik a szezon, utána le fogunk ülni, és tárgyalunk. Meglátjuk. Olyan megoldást fogunk találni, remélem, amely mindenkinek a legmegfelelőbb" - fogalmazott.

Ezzel Ádám, ahogyan a képen edzője, a görög Ioannis Sfairopoulos mutatja, idén Aba Liga és szerb bajnok, valamint szerb kupagyőztes!  Gratulálunk a triplázáshoz!

Forrás: MTI, kép: @kkcrvenazvezda X

süti beállítások módosítása