Gálfi búcsúzott, Babosék továbbjutottak

Gálfi Dalma két játszmában kikapott a 11. helyen kiemelt amerikai Danielle Collinstól a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójának csütörtöki játéknapján.

collins_1.jpg

A világranglistán 127. helyezett magyar a selejtezőből jutott a főtáblára, majd kedden két sima szettben verte az egyiptomi Majar Serifet, ezzel a négy magyar induló közül egyesben egyedüliként került a 64 közé. A balatonfüredi játékosra csütörtökön a 2022-es ausztrál nyílt bajnokságon döntős, korábbi top 10-es Collins várt, aki az év elején bejelentette, hogy egészségi okokból ez lesz az utolsó szezonja. Búcsúidényében viszont remekel, tavasszal megnyerte a miami 1000-es és a charlestoni 500-as viadalt is.

Gálfi eddig egyszer, a tavalyi Indian Wells-i tornán találkozott floridai riválisával, és bravúrral 6:4, 6:4-re győzött.
Második összecsapásuk első játszmájában a 25 éves Gálfi több ászt szervált és kevesebb kettős hibát követett el (3-2, 1-4), mint 30 esztendős riválisa, és ez a második felvonásban is így volt (3-1, 4-6), Collins mégis másfél óra alatt, két szettben győzött.

A női párosok első fordulójában Babos Tímea és az ukrán Nadja Kicsenok duója 1 óra 26 perc alatt, két játszmában legyőzte a Naikhta Bains, Amelia Rajecki brit kettőst, így a 32 közé jutott, ahol a harmadik helyen kiemelt Nicole Melichar-Martinez, Ellen Perez amerikai, ausztrál páros vár rá.

Eredmény, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Danielle Collins (amerikai, 11.) - Gálfi Dalma 6:3, 6:4

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Nadja Kicsenok (magyar, ukrán) - Naikhta Bains, Amelia Rajecki (brit) 6:4, 6:4

férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Andreas Mies, John Patrick Smith (német, ausztrál) - Marozsán Fábián, Vlad Cornea (magyar, román) 6:2, 6:2

Forrás: MTI, kép: @Srvc_Gagnant X - Danielle Collins

süti beállítások módosítása