Nem fog sikerülni

Ahogyan korábban már a Man City, a héten pedig a PSG futballcsapata megtapasztalta: pénzen nem lehet sikereket venni.

251336755_608235286983044_8875980795805684600_n.jpg

Hiába brillírozik mindkét futballcsapat rendre hazája bajnokságában, a Bajnokok Ligája végső győzelméhez ez édeskevés.

A mai Super Saturday-t elnézve szintén az édeskevés szó jutott eszembe. No, meg persze a mesterkélt.

A dubaji lóversenyzés ugyanis éppen olyan mesterséges és mesterkélt, mint a szintén az ő nevükhöz köthető első fedett sípálya, vagy oly sok minden más a sivatagi metropoliszban.

Hiába a világ legmodernebb lóverseny létesítménye, a világklasszis zsokék, a végső produktum gyengus.

Főként annak tükrében, hogy reggel élőben néztük az ausztrál futamokat. A sivatagi lóverseny nyomaiban nem emlékezet az ausztrál vetélkedésekre. Szinte semmiben.

A futtatók – és így értelemszerűen a lovak - 90%-ban az Emirátusokból kerülnek ki, így nem meglepő, hogy nem csak a mai napot a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb csapata, a Godolphin uralja.  A főként hendikeplovak által "produkált" színvonalról jobb nem is beszélni, de még az egész évben nekünk jó szolgálatot tevő Dubai Racing Channel, amely 12 hónapon át a világ csúcs-lóversenyzését „hozza el” otthonainkba, addig amikor „saját” futamait közvetíti ő is visszasüllyed a versenyek szintjére. A befutás után hosszú percekig csak azt a Mohammed bin Rashid Al Maktoum-ot mutatja közvetlen környezetével beszélgetni, akinek egyébként nagyon sokat köszönhet nem csak az Emirátusok, hanem a világ lóversenyzése is. Vagyonából ugyanis megalapította a Godolphin istállót, tenyésztési birodalmát és senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a helyi lóversenyzés legfőbb mozgatójáról, legbefolyásosabb személyéről van szó, akit világszerte hatalmas tisztelet övez. Mi is nagyon tiszteljük, de őt nézni hosszú perceken át meglehetősen unalmas.

A Super Saturday a március végi Dubai World Cup napjának felkészülési napja. Március 30-án a hat Gr1-es és a három Gr2-es futamban összesen 35 millió dollárt osztanak majd szét az aspiránsok között. Azon kilenc futam indulóinak a mai versenynap az utolsó felkészülési állomás.  Azonban, ahogy a PSG-t nem mentik meg a kieséstől a befektetett dollármilliók, úgy a mai versenynap is a szürkeségbe vész és még véletlenül sem lett szuper.

Az Emirátusok lóversenyzése ugyan még nem veszett szürkeségbe, de hogy soha nem fogják egy lapon említeni, a brit, ausztrál vagy amerikai "nagytesókkal" az egész biztos.

A felzárkózás nem fog sikerülni. Ahhoz ugyanis évszázadok kellenek. A pénz csak másodlagos.

Kép: Meydan Racing Twitter

süti beállítások módosítása