Még csak második, de…

Babos Tímea minden idők legjobb magyar teniszezőnője, de aligha fog megállni ennél a címnél.

Valljuk be őszintén, Timi népszerűsége idehaza nem töretlen. Közel sincs akkora támogatottsága, mint pl. Fucsovics Mártonnak,  és itt most nem a közösségi média követők számára gondolunk.

Hogy miért?

Mert Timit egyesben elért, néha valóban nehezen megmagyarázható eredményei miatt sokszor éri kritika. Többször talán joggal. Egyesben pl. szeptember 23 óta nem nyert meccset. Pekingben a selejtezőben, Moszkvában az első körben búcsúzott. Szingliben. Most éppen WTA 103.

Ennek ellenére, tartjuk azt a kijelentésünket: Babos Tímea minden idők legjobb magyar női teniszjátékosa, és ha így folytatja mindkét nemet ideszámítva is a legjobb lehet.

Ha valaki vitába szeretne szállni kijelentésünkkel, nézzük, annak a 3 csodás elődnek az eredményeit, akik talán méltán pályáznak a legjobb magyar teniszező címére.

Asbóth József (1917-1986) Roland Garros-bajnok, wimbledoni elődöntős összesen 28x-os magyar bajnok (13 egyéni, 10 páros, 5 vegyespáros cím).

Temesvári Andrea egykori WTA 7., szintén Roland Garros-győztes, ötszörös magyar bajnok, háromszoros magyar csapatbajnok.

Taróczy Balázs: egykori ATP 12., páros 3., kétszeres Grand Slam-bajnok párosban (RG és Wimbledon) és háromszor nyerték meg a mostani ATP Világbajnokság elődjének számító WCT World Doubles sorozatot.  26 ATP tornát nyert kettesben, egyéniben pedig 13-at. Hatszoros magyar bajnok.

Ezekkel az eredményekkel szemben Babos Tímea kétszeres Grand Slam-bajnok párosban (Aus Open és RG), háromszor döntős. 4 WTA tornán győzött és van 12 ITF címe is. Egyéni topja 25. (2016 szeptemberéből) a párosok között pedig többször is volt első (most 6). Magyar bajnoki címe nincs, ami érthető, hiszen egészen más a Tour, mint Temesvári Andreáék idejében volt. Ma pedig ismételten döntőbe jutott a WTA világbajnokságon, ahol az elmúlt két esztendőben ő győzött aktuális partnereivel. 

Mindez 26 évesen.

Talán nem tévedünk, hogy ma MÉG Taróczy Balázst nevezhetjük a legnagyobbnak, de csak idő kérdése, hogy Puskás, Papp, Balczó, Bátorfi vagy éppen Kincsem mellett, Babosról beszéljünk, mint sportágának legnagyobbjáról.

Hajrá Timi!

A döntőben, vasárnap délelőtt fél 10-től a Su-Wei Hsieh/Barbora Strycova tajvani-cseh kettős vár rájuk, akik a wimbledoni negyeddöntőben állították meg Timiéket, azaz elérkezett a nemes bosszú ideje. Amennyiben győz a magyar francia kettős, Timi újra világelső lesz.  

Ez pedig még Taróczy Balázsnak sem sikerült soha.

Kép: @VAVELUSATennis 

süti beállítások módosítása