Biztosan a nézőkről szól?

Van pár bizonytalanság, kétely, kérdés bennünk, amelyek talán érdekesek mások számára is.

250393842_398808118571114_1336224137467651191_n.jpg

Mármint a férfi kosarasok házatájáról.

  • Csirke Ferenc ügye – a csapat szenzációsan kezdte az új idényt. A Mecsekalján a szurkolók talán elkezdtek reménykedni az újabb bronzéremben. Majd jöttek a sérülések és a szerkezeti gondok és a hat győzelmet hét vereség követte. Csirke Ferencnek távoznia kellett. Miért is? Tavaly meghosszabbították a szerződését, ahogy az imént írtuk hat győzelemmel kezdte a bajnokságot és mindenki a vállát veregette. C.J. Aiken hosszabb, Quincy Diggs rövidebb időre esett ki a rotációból, de hát ők ketten meghatározó alakjai a csapatnak. Naná, hogy nem jöttek azok az eredmények, mint a bajnokság elején. (Ugyanígy járt tavaly egyébként a Szolnok.) Csirke elfelejtette hirtelen a szakmát??? Az rendjén van (talán) ha egy csapat vereségsorozatba kezd, akkor felállítják az edzőt, de itt az okok mindenki előtt ismertek, azaz itt nem formaingadozásról van szó. Szombaton egy szimpátiatüntetés lesz Pécsett, hogy a PVSK emblematikus alakját helyezzék vissza pozíciójába (?), bár erre csekély esélyt látunk, hiszen azóta már Dragan Aleksic kezében a karmesteri pálca. Előzmény itt
  • Stojan Ivkovic ügye – véleményünk szerint itt a szövetség megérdemelten került ebbe a méltatlan helyzetbe, azaz látványos öngólt rúgott. Az eddig kommunikáltak szerint ugyanis a mindenkori szövetségi kapitány szerződése csak és kizárólag azt tiltja, hogy meccsen leüljön egy NB1-es csapat kispadjára. Ugye nem kell példákat hoznunk arra, főként a magyar sport elmúlt két évtizedéből, hogy több olyan eset is ismertté vált (persze csak utólag), amikor gyakorlatilag a szakmai igazgató irányította a csapatot és az edző egyfajta báb szerepét töltötte be. Mire is gondolunk? Ivkovic anélkül is lehetne korlátlan úr Kaposváron, hogy a meccseken Fekete Ádám ülne a padon. Az jobb lenne? Véleményünk szerint egy szövetségi prominens, klubnál semmiféle titulusban ne lehessen alkalmazott! Se jegyszedőként, se vécés néniként, se szakmai igazgatóként! Előzmény itt. 
  • Magyar Kupa és bajnoki szünet - Magam családcentrikus emberként felháborodva fogadtam a szövetség pár esztendővel ezelőtti döntését, hogy bizony karácsony körül nem lesz bajnoki szünet, azaz az amerikai játékosok nem tudják szeretteikkel tölteni a legmeghittebb ünnepet. A kosárlabda azonban, mint minden sport a szurkolókért van és december 29-én Szolnokon mi is tapasztaltuk, hogy valóban mekkora érdeklődés mutatkozott a mérkőzés(ek) iránt. Azonban, ha ezt az alaptézist elfogadjuk (a játék a szurkolóért van), akkor miért van 1 hónap szünet februárban?  Igen, van 2 válogatott meccs valóban (febr. 20 és 23), de az indokol majdnem egyhónapos leállást?   Magyar Kupa: A Tripla-dupla podcast legutóbbi kiadásában hallhattuk, a játékosok egyáltalán nem örülnek az áprilisi időpontnak, de még emellett is vannak kérdéseink:
  • Miért kellett a 13. forduló utáni tabellát alapul venni, ha a feldobás csak áprilisban lesz?
  • Miért került az eredetileg tervezettnél közel két hónappal későbbre a torna?
  • Miért került az eredetileg tervezett péntek-szombat-vasárnapról egy nappal korábbra a torna?
  • Mennyi nézőre lehet reálisan számítani a csütörtök délutáni időpontokban?
  • Azt látják vajon az MKOSZ iletékesei, hogy a kézilabdázók szombaton és vasárnap rendeznek négyes döntőt a totálisan telt Papp László Arénában? (Európában valóban bevett gyakorlat a nyolcas döntő, de a bajnokságok létszáma a legtöbb helyen  nem 14, mint nálunk.  Idehaza bőven elég lenne egy kétnapos döntő 4 csapattal. Szerintünk!
  • Biztos, hogy a nézőkről szól a kupadöntő, hiszen a törzsszurkolóknak így egy helyett két nap szabadságot kell kivenniük?

Önök mit gondolnak? 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor - a szolnoki játékosok a győzelem mámoros pillanataiban 2019 februárjában

süti beállítások módosítása