Ég veled, Kobe!

Lehet e bármit is írni ilyen helyzetben? Érdemes e bármit írni ilyen helyzetben? 

251178017_208510481409798_2114259817267940849_n.jpg

Aligha!

De mégsem mehetünk el szó nélkül, egyik kedvenc sportágunk legendás alakjának halála mellett.

A L-E-G-E-N-D-A szó az ő esetében minden vitán felül áll. Már csak azért is, hiszen rövid életében, igaz tartalmas pályafutása során kizárólag egyetlen csapat -  ki ne tudná -  a Lakers mezét viselte. Ezért kegyeleti hely tegnap óta a Staples Center, a csapat otthona. No meg persze a közösségi média, hiszen e sorok írásakor az Australian Open közvetítésben Mats Wilanderék is Kobe-ról beszélnek, és mutatják a teniszezőktől érkező számtalan üzenetet. Nick Kyrgios pedig Bryant mezben melegít éppen a soron következő, Rafa Nadal elleni meccse előtt. 

Emellett hatalmas a fájdalom az AC Milannál, hiszen köztudott, hogy Kobe évekig Olaszországban élt és ez volt a kedvenc csapata. LeBron James zokogott amikor megtudta a hírt, de az NBA jelen és volt játékosai egyaránt szívbemarkoló üzenetekkel búcsúznak társuktól, sőt a Grammy díjátadón is sokan megemlékeztek róla. 

Fernando Torres búcsúja:

 Bryant a kosárlabdázás, és ahogy most látjuk, az egyetemes sport egyik legfénylőbb csillaga volt.

Édesapja szintén NBA játékosként pattogtatott (főként) a „Philly-ben”, de az ő karrierje meg sem közelítette fia sikereit. Az ötszörös bajnok fiú eredménysorát méltatni csacskaság és felesleges is lenne ebben a helyzetben, de azt esetleg nem mindenki tudja, hogy Kobe Oscar-díjjal is büszkélkedhetett, hiszen a producerként is jegyzett Dear Basketball című rajzfilmjével nyert az animált rövidfilmek kategóriájában, 2018-ban.

Négy leánygyermeke született, de a nyitóképen látható Gianna sajnos vele tartott a végzetes úton, így a családot felfoghatatlan csapás érte. 

Nehezen születnek meg a szavak. Nehéz úgy bármit is írni, ha gombóc van a torokban, így be is fejezzük, de zárásként a Szolnoki Olajbányász kosárlabdázójának, Juhos Leventének a szavait idéznénk ide:

„Felfoghatatlan...
Le se tudom írni hányszor segítettel át a nehéz időszakokon.. Hányszor inspiráltál rossz meccsek után... Hányszor néztem a videóid, beszédeid mérkőzések előtt, hogy erőt merítsek.. Te szeretteted meg velem ezt a sportágat! Te miattad viselem a 8as mezszámot.. Életem meghatározó élménye volt Téged élőben látni.. nem akarom elhinni, hogy többé nem vagy közöttünk... Köszönöm Példaképem, örökké szeretni foglak!!Legends never die...."

R.I.P. Legend!

Sereg András

süti beállítások módosítása