Roger, Roger

Szinte példátlan módon, 7, azaz hét meccslabdát hárítva lépett elődöntőbe a svájci zseni.

251362915_365963501953270_6197801580353077760_n.jpg

Mielőtt azonban rátérnénk Federerre, letudjuk a kötelező, de annál örömtelibb köröket.

Babos Timi Kristina Mladenoviccsal az oldalán ismét egy Grand Slam torna elődöntőjébe jutott. 81 percnyi játék után 6:2 6:4-el búcsúztatták a Gauff/McNally amerikai kettőst.

Erre az eredményre legtöbben talán hajlamosak legyinteni, de ez nagy hiba lenne, és ez mindenképpen kalapemelést igényel, hiszen Timi aktuális partnereivel immár rendre favoritnak számít a legnagyobb tenisztornákon, ezt pedig nem sokan mondhatják el magukról. Ennél is fontosabb, hogy él is ezzel a lehetőséggel, hiszen az elmúlt 10 GS tornán mindig minimum negyeddöntős volt, és ez most, 2020-ban sincs másként. Örömteli, hogy a párosban nem csúsznak be azok a kínos, nem várt vereségek, amelyek egyesben sajnos néha igen. Hajrá Timi! Csak így tovább.

Vereség ugyan még 2018 bajnokának, minden idők legnépszerűbb teniszezőjének sem csúszott be, de "a Maestro" Millman után, az amerikai Sandgren ellen is öt szettre kényszerült.

De még milyen ötre…

A 28 éves, mindössze ATP 100., amerikainak ugyanis éppen annyi mérkőzéslabdája volt, mint amennyit a bevezetőben olvashattak. Roger azonban mindig pokolian éles ezekben a szituációkban és ezt mostani ellenfele is megtapasztalhatta. A korrektséghez tartozik, hogy a második játszmában a svájci zseninek folyamatosan ágyékproblémái voltak. Kétszer is ápolni kellett, de nem adta fel és hatalmas küzdőszelleme továbbsegítette az elődöntőbe. Azonban, ha a papírformára támaszkodunk ott véget is ér számára a torna, hiszen nem sokkal ezelőtt Novak Djokovic 3:0-al búcsúztatta az egészen eddig remeklő Raonicot, így az elődöntőben máris egy döntőnek beillő összecsapás vár ránk csütörtök délelőtt.

az_50.jpg

És, hogy miért írjuk le előre a legendát? Először is, az idei játéka meglehetősen döcögős eddig, másrészről mindenki tudja: Melbourne ugyanannyira Nole terepe, mint Párizs Rafáé, vagy Wimbledon Rogeré. A szerb klasszis komoly dominanciával rendelkezik itt, és nem csak a hét győzelme mondatja ezt velünk.

Egy biztos: kiváló találkozóra számítunk, ami az 50. lesz kettejük csatározásában és amit mindenképpen vétek lenne kihagyni.   

Képek: Aus Open twitter

süti beállítások módosítása