Héroszok csatája - most nemes célért

Roger Federer és Rafael Nadal bemutató gálamérkőzést játszik ma este, a dél-afrikai Fokvárosban, az 55 ezer férőhelyes Cape Town Stadiumban.

249953720_253502709964008_7513133859559963556_n.jpg

Vélhetően ez lesz minden idők legnagyobb létszámú közönsége előtt lejátszott tenisz összecsapás.

Ezzel az afrikai mérkőzéssel egy álom vált valóra” – mondta Federer.  “Anyám szülőföldjén fogok játszani a legkeményebb riválisom és egyben barátom Rafa ellen. Nemcsak a tenisz iránti szeretetünkben, hanem a jövő nemzedéke támogatásában is egyetértünk. Kiváltságosnak érzem magam, hogy más vezetők jótékonysági törekvéseivel együtt a közös célért, emberek millióit szórakoztassuk világszerte. Ez egy nagyszerű pillanat lesz a családom és saját magam számára is.”

Rafael Nadal szavai: “Roger és én olyan sok varázslatos pillanatot osztottunk már meg egymással a pályán és azon kívül is. Nagyon izgatott vagyok, hogy Fokvárosba utazhatok és a gyermekek jövőjét támogathatom játékommal. Ez lesz az első alkalom ebben a régióban, Roger-rel útikalauzként – ez nagyon szórakoztató lesz.

A Roger Federer alapítvány immár 16 éve segíti az afrikai gyermekek oktatását. Eddig hozzávetőleg másfélmillió lurkó iskolázásáról gondoskodtak kb. 52 millió dollárros támogatással. Roger ráadásul utazását megszakítva ellátogatott Namíbiába, hogy ott is személyesen győződjön meg oktatási kezdeményezések jelen állapotáról.

A két hérosz a Roger Federer/Bill Gates vs. Rafael Nadal/Trevor Noah páros bemutató után várhatóan 21:30-kor lép pályára, de az Eurosport 2 19:30-tól élőben közvetít.

Csoda, hogy ők ketten a teniszsport legnagyobbjai?

Képek: https://www.match-in-africa.com

süti beállítások módosítása