Isten veled, Béci!

Nem így akartunk visszatérni!

A legtöbb sportág még csak kóvályog a koronavírus okozta sokktól, a galoppsport Magyarországon holnap indul újra, de egy ma reggeli hír könnyeket csalt a szemünkbe.

Elhunyt Sitku Ernő. 

A válogatott center, a nyíregyházi kosárlabdázás megkerülhetetlen alakja, a sportág legendája, meg nem erősített hírek szerint vezetés közben lett rosszul. 

"Pályafutása során összesen 149-szer szerepelt a nemzeti együttesben, négyszer lett magyar bajnok (a Honvéddal 1995-ben és 1997-ben, a Pakssal 2002-ben és 2005-ben), kétszer nyert Magyar Kupát (2003-ban és 2005-ben az ASE-val), és beválasztották a Magyar Kosárlabdázás 100 halhatatlan játékosa közé." - mindenki fejből sorolja ezeket az adatokat, amelyet most a Nemzeti Sport oldaláról vettünk át.

unnamed.jpg

 

 

Játékoskarrierje befejeztével sem szakadt el a sportágtól, szűkebb pátriájában annak első számú, megkerülhetetlen alakjának, motorjának számított.

Nyíregyházi Élsport Kft. ügyvezetőjeként és a Hübner Nyíregyháza BS NBI/B-s csapatának szakmai igazgatójaként dolgozott, valamint tagja volt az MKOSZ elnökségének is. Vezetésével a nyíregyházi kosárlabdasport egyre szebb sikereket tudott felmutatni, az utánpótlás-nevelő akadémiát a legjobbak közé vezette. A fiatalok nevelése különösen szívügye volt, az U18-as fiú válogatott csapatvezetőjeként nagyon sokat tett a felnövekvő tehetségekért.

Halála pótolhatatlan veszteség a sportág számára! Nyugodj békében, Ernő!

Sitku Ernőt az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Kép: nyiregyhaza.hu

süti beállítások módosítása