Buborékban

A felfordult és sportszempontból teljesen szétszabdalt 2020-as esztendőnek köszönhetően az őszi nemzetközi kupasorozatok némelyike átkerült januárra.

 

A leggyengébb, negyedik számú európai küzdelemsorozatban a FIBA Europe Cup-ban a Körmend három vereséggel csoportja utolsó helyén végzett a Hollandiában megrendezett egyhelyszínes tornán, míg a Szolnoki Olaj két vereség után a záró mérkőzésen komoly skalpot szerzett a portugál Sporting legyőzésével, Lengyelországban. Ők harmadikként zártak. A nyitóképen a harmadik meccs legeredményesebb szolnokija, Bojan Subotic.

A Falco már decemberben búcsúzott a Bajnokok Ligájától, de 3-3-as mérlege miatt abszolút nem kellett lehajtott fejjel hazatérnie Szombathelyre.

A bajnokságban azonban ők a királyok. Mindenki őket szeretné legyőzni. A szezon előtt kiválóan igazoló, többek között Vojvoda Dávidot is soraiba állító Alba Fehérvárt például úgy verték meglehetősen magabiztosan, hogy a legyőzöttek mestere, Forray Gábor így nyilatkozott:

„A Falco megmutatta, hogy miért is volt méltó, hogy a BCL-ben képviselje a magyar bajnokságot. Nagyon nagy különbség volt a két csapat ritmusa között. Gratulálok a Falconak és szeretném megköszönni, hogy megmutatták, milyen ritmusban lehet játszani. Mi ide szeretnénk elérni a szezon végére.”

Amire szükség is lesz, hiszen a kosaras közvélemény elsöprő többsége a fehérváriakat várja a döntő másik résztvevőjének.  Gyorsan igazoltak is egy ötödik légióst.

Ennek némileg ellentmond a Szolnok kiváló őszi sorozata. 11 meccsükből 10-et megnyertek, majd amit felépítettek egy hét alatt „odadobták”, hiszen kikaptak két (akkor) alsóházi csapattól a ZTE-től és a Kecskeméttől. Utóbbit még mindig az örökifjú, elnyűhetetlen Wittmann Krisztián „motorja hajtja” leginkább. Ennek ellenére a Tisza-partiak két meccsel kevesebbet játszva is két vereséggel számlálnak kevesebbet mint az Alba, és hetek óta birtokolják a második helyet a tabellán.

A bajnokság meglepetéscsapat egyértelműen a Szrecsko Szekulovics irányította Szeged, akik például elmondhatják magukról, hogy oda-vissza verték az Albát, győztek Körmenden (!) és e sorok írásakor a tabella negyedik helyén tanyáznak. A legrosszabb alakulat egyértelműen a jászberényieké, aki sajnos egyre inkább zuhannak egy negatív rekordot jelentő szakadék felé, hiszen pillanatnyilag 0:19-es mérleggel máris biztos kiesőnek tekinthetők.

A mai fordulóban a legtöbb szem vélhetően Kaposvárra fog szegeződni, hiszen a még mindig utolsó előtti somogyaik két elképesztő győzelmet arattak a karácsony előtti edzőváltás után. Fekete Ádámot a képen látható Nikola Lazics váltotta a kormánynál, és a csapat egyszeriben megtáltosodott. „Nagyjából senki sem számított arra, hogy az utolsó előtti helyen álló Hendlein és Jukic révén két kezdő magasemberét nélkülöző Kaposvár egyáltalán meg tudja szorítani a listavezető Szombathelyt, de a somogyi alakulat a szezon egyik legnagyobb bravúrját bemutatva győzött.” – írta akkor a Kezdő5 portál, és aki azt gondolta, hogy ez egy egyszeri bravúr volt az tévedett, mert a következő fordulóban a kiváló erőkből álló paksiakat is két vállra fektették - a még mindig tartalékos - Révész Ádámék.

Ma 18 órakor azt a Pécset fogadják, akik eddig mindössze két idegenbeli győzelmet jegyeznek: Jászberényben és Oroszlányban.

Folytatódik a Lazics-varázslat? Este kiderül.

Képek: Fiba Basketball, sonline.hu

süti beállítások módosítása