A második otthon

Fucsovics Marci eddigi egyetlen tornagyőzelmét Genfben szerezte ugyan, de lassan úgy tűnik, hogy Melbourne lehet a második otthona.

250425879_380307443877230_3585947778573994028_n.jpg

2018-ban és két esztendővel később is emlékezetes hadjáratot produkált, amelynek mindkétszer csak a húszszoros Grand Slam-bajnok, sokak szerint a sportág valaha élt legnagyobbja, Roger Federer vetett véget, aki mindig elismerően nyilatkozik a nyíregyházi fiúról. (..sőt többször edzőpartnerének kérte fel.)

Úgy látszik tehát, hogy Marci kapcsán mindig van valami szenzáció az év első Grand Slam tornáján és ez idén is így van. Azok után, hogy az első fordulóban több mint 4 órát a pályán töltve jutott túl a hazai színekben szabadkártyával induló, Marc Polmanson, a háromszoros Grand Slam-bajnok, a 2014. évi győztes, Stan Wawrinka várt rá.

Nem hinnénk, hogy van olyan olvasónk, aki nem tudná, hogy drámai csatában, 3 meccslabdát hárítva, 3 óra 59 perc alatt legyőzte Őt. Is. Naná, hogy Stan The Man is gratulált neki, hát még a sportág élő legendája, John McEnroe, aki már korábban „az ötszettes” jelzőt biggyesztett a neve elé, utalva a US Openen Dimitrov és a Roland Garroson Medvegyev ellen lejátszott találkozóira.

A másik legenda, Mats Wilander szerint Marci hamarosan Top 10-es játékos lesz. Ezt támasztja alá az ATP őszi riportja, amely "A tenisz Ironmanje – miért Fucsovics a legalulértékeltebb játékos" címmel jelent meg. Marci egyébként most 55. a rangsorban.

"Négy óra játék után nem gondoltam semmilyen taktikára, vagy arra, hogyan nyerhessem meg a pontokat." - mondta Fucsovics a torna honlapjának. „Csak „életben akartam maradni” valahogy, igyekeztem  minden labdát visszatenni és harcolni amíg kell. Stan ellen nem könnyű. Nagyon tapasztalt játékos. Három Grand Slam-címet nyert, de ma mentálisan én voltam az erősebb.

Péntek reggel a 14. helyen kiemelt kanadai adogatógép, Milos Raonic várt rá, aki a szervákat illetően igazolta is félelmetes hírnevét. Azonban a szépszámú magyar szurkolótábor támogatását élvező Fucsovics tartotta vele a lépést (játékban és fizikálisan is) így az első szett csak tie-breakben dőlt el.

A kanadai javára.

A második szintén szoros volt, de ezt már Marci már nyerte, hasonló izgalmak közepette. A folytatásban azonban már fogyott a szufla és a harmadik valamint negyedik szettben a nyíregyházi fiú már nem tudta tartani a lépést magasabban rangsorolt riválisával szemben.

Ezzel véget ért az idei ausztrál kaland, de az minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy Fucsovics megérkezett az elitbe. Az egész Touron senki nem fog meglepődni rajta, ha még idén TOP 30-ba vagy 20-ba jut.

Reméljük így lesz. Köszönjük Marci és gratulálunk!

süti beállítások módosítása