Pau hazatér

Bombaként robbant a hír, hogy a spanyol kosárlabdázás ikonja, minden idők egyik legjobb európai kosárlabdázója húsz év amerikai légióskodás után, két NBA-bajnoki címmel a zsebében visszatér nevelőegyesületéhez, az FC Barcelonához.

 

A centerposzton játszó legenda ugyan már negyvenéves, de ugye senki nem gondolja azt, hogy levezetni érkezne a friss kupagyőzteshez?

Nagy örömmel jelentem be, hogy hazatérek, és csatlakozom a Barcához. Szeretném a tudásommal és tapasztalatommal segíteni a csapatot, egyúttal újra felvenni a játék ritmusát és visszanyerni a kondíciómat. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek ahhoz a klubhoz, ahol a pályafutásomat elkezdtem, izgatottan tekintek az új kihívás elé, és bízom benne, hogy minél hamarabb segítségére lehetek a gárdának. Szeretnék köszönetet mondani a Barcának és a szakmai stábnak a lehetőségért.” - írta közösségi oldalán Pau Gasol.

A pályafutását 1998-ban a gránátvörös-kékeknél kezdő kiválóság, bajnok és kupagyőztesként utazott az Újvilágba. Az Atlanta csapat draftolta, de mégis Memphisben kezdte meg NBA karrierjét, és igazi szenzációt szolgáltatva őt választották az Év Újoncának 2002-ben.  Hét esztendő után költözött az Angyalok Városába, ahol ugyanennyi szezont húzott le.

A Lakerssel 2009-ben csúcsra ért, és megvédve címüket 2010-ben is ők voltak az NBA bajnokai.

Chicago, San Antonio és Milwaukee voltak még az állomáshelyei a hazatérése előtt. 

Nagy kérdés a Barca család számára, hogy Pau mire lesz képes a pályán, hiszen 2019 márciusi sérülése óta, azaz két éve nem lépett pályára, de nem tett le nagy álmáról, hogy Spanyolország válogatottjával, amelyet három ízben is olimpiai éremig (2008, 2012, 2016), valamint szintén három alkalommal Európa-bajnoki aranyéremig vezetett (2009, 2011, 2015) ismét ott legyen az olimpián.

2015-ben 20 pontot szerzett a magyar válogatott ellen  és ezzel minden idők legeredményesebb játékosa lett az Európa-bajnokságok történetében.

Azon a találkozón nem lépett pályára új csapattársa, Hanga Ádám. Az öltözőben lesz azonban számára ismerős arc, hiszen Nikola Miroticcsal a Milwaukee-ban pattogatott együtt, a vezetőedző Sarunas Jasikevicius pedig csapattársa volt 20 évvel korábban.

Képek: @SInow Twitter, @FCBbasket Twitter

süti beállítások módosítása