Köszönjük és gratulálunk

A döntőt ugyan elvesztette Fucsovics Márton a rotterdami ATP tornán, de a múlt heti menetelése már önmagában kalaplengetést érdemelt.

epimt_nw8amtsx3.jpg

A nyíregyházi fiú ugyan elvesztette a finálét a nyolcadik helyen álló orosz Andrej Rublevvel szemben, de remek szereplésével 300 pontot gyűjtött és 13 helyet javítva a világranglistán, 46. helyre ugrott.

A sorozata az ATP 52. Alejandro Davidovich Fokina ellen kezdődött, aki az ötödik kiemelt Roberto Bautista-Agutot búcsúztatta. A Tommy Paul (51.) ellen szintén 2:0-ra megnyert negyedöntő után,  Borna Coric (24.) várt rá az elődöntőben.

A 6:4 6:1-es győzelemre azért felkapta a fejét a teniszvilág, hiszen a Davis-kupa-bajnok, 24 éves horvát játékos két és fél esztendővel korábban az előkelő 18. helyet foglalta el a világranglistán.

A fináléban jöhetett Rublev, akivel 2017-ben Budapesten már találkozott a Davis-kupában. Azóta nem sikerült az ami akkor, azaz legyőzni az orosz fiút. Ahogy tavaly a Roland Garroson, most is az ATP 8. győzött.

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy Fucsovics Marci megérkezett a világelitbe. Igaz még várat magára második tornagyőzelme, de egyre hosszabb a legyőzött sztárok névsora. Csak így tovább!

Köszönjük és gratulálunk!

Kép: @abnamrowtt Twitter

süti beállítások módosítása