Glorious Goodwood 2021

Éppen csak lefutották a nagy évjárat-összehasonlítót, azaz a King George VI. & Queen Elizabeth Stakest, máris itt az újabb nagyszabású angol fesztivál. 

Keddtől szombatig tart a Glorious Goodwood (GG), a legpompásabb nyári galopp program.A helyszín a csodálatos fekvésű Goodwood Racecourse Chichester-ben, West Sussex-ben. Ez a pálya minden magyar lóversenyrajongó előtt ismert, hiszen 1878. augusztus elsején a magyar csodakanca, Kincsem itt aratta pályafutása legrangosabb győzelmét.

Az öt nap során 36 verseny a kínálatban, közte három királykategóriás.

Mielőtt rátérnénk a versenyekre fontos elmondani, hogy természetesen Angliában mindenütt fontos az elegáns megjelenés a lóversenypályákon, de a GG vagyis újabb nevén, Qatar Goodwood Festival mégsem követel tőlünk olyan szigorú dresszkódot, mint a Royal Ascot.

Reunite with friends and family to enjoy one of the sporting and social highlights of the summer” – olvasható a pálya honlapján.

A versenyek színvonalában viszont leértékelődés semmiképpen sem tapasztalható. Már a nyitónapon, azaz kedden láthatjuk Stradivariust, aki történelmi győzelemre készül. Már négyszer megnyerte a Goodwood Cup-ot, esetleges ötödik győzelme a sztratoszférába emelné Gosdenék idomítottját.

Szerdán a mérföldes Sussex Stakes, csütörtökön pedig a 2000 méteres Nassau Stakes a hab a tortán. Utóbbi a Ladies’ Day, azaz a hölgyek napja, amikor is megrendezik a Magnolia kupát, ahol ismert és kevésbé ismert hölgyek vetélkednek majd. Bizony ez volt az a  futam 2019-ben, amikor is Khadijah Mellah az első olyan lovas hölgy lett, aki hidzsábot viselve nyert versenyt Angliában.

Íme az idei névsor:

  • Ella Dettori– Student and Event Rider.
  • Isabel Spearman – Brand Consultant and Smart Works Ambassador.
  • Rachel Stringer– A Sports Presenter and Reporter.
  • Callie Coles– Writer and Influencer.
  • Tatiana Mountbatten – British Dressage Rider.
  • Caroline Miller– Property Consultant in the UK and France.
  • Thea Gosden – Hood - Co-Founder at Indigo and Ivy Events.
  • Octavia Pollock- Chief sub-editor of Country Life magazine.
  • Candida Crawford- Freelance Rider. 
  • Goose Leigh Advertising Executive at Tatler specialising in Country Pursuits.

A csapat látható a képen.

Pénteken a Group 2-es King George Qatar Stakes vonzza leginkább a tekinteteket, míg a zárónap csemegéje a Stewards' Cup lesz.

The Qatar Goodwood Festival is a beautiful week and Goodwood is the most picturesque racecourse in the country.” – mondja Frankie Dettori.

Az első futam ma, 14:50-kor.

Vétek lenne kihagyni!

Forrás: Racing Portal, kép: goodwood.com

süti beállítások módosítása