Rohan az idő

S. Nagy István örökbecsű sorait hívtuk most segítségül, de majd megértik miért.

babosfucso_dc_960px.jpg

Régóta nem jelentkeztünk tenisszel kapcsolatos írással, de most pótoljuk, ugyanis mindkét élversenyzőnk ismét a hírekbe került.

Kezdjük az ország kedvencével, a junior wimbledoni bajnokkal, Fucsovics Marcival.  Aki nagyon úgy néz ki, hogy nem tud kilépni az örök ígéret skatulyából. Felsorolni is hosszú lenne azokat a TOP játékosokat, akiket kiváló játékkal legyőzött (akár Grand Slam-en is) pályafutása során, de a februárban már 30 éves nyíregyházi kiválóságnak még mindig csak az az egyetlen genfi tornagyőzelme van a felnőttek között, amit 2018 májusában ért el. Fucsovics a legnagyobbak által kifejezetten nem kedvelt ellenfél, mert bárkire, de tényleg bárkire veszélyes lehet (nem véletlenül hívta többször is Federer edzőpartnernek), de aligha harminc felett fogja megkezdeni a trófeahalmozást. A szurkolók és a teniszkedvelők a tornagyőztesekre emlékeznek, nem pedig az 1-1 meccset jól játszókra. Most a nyolc között búcsúzott Antwerpentől (ATP 250).

Babos Tímeának a bevezetőben csak megelőlegeztük az éljátékos címet, hiszen most már hetek óta nem ő a legmagasabban rangsorolt női játékosunk. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok (Fucsovicsnál egy évvel fiatalabb) soproni lány karrierje is meglehetősen kétarcú. Az éppen 10 esztendeje íródó profi karrierje bőven elég sikert tartogatott számára, hiszen van három elvesztett GS fináléja is, de az egyes karrierje igencsak felemásra sikerült. 4 WTA és 12 ITF győzelme tapsot érdemel, volt 25 a singles ranglistán 2016 szeptemberében, de Grand Slam tornákon harmadik kör a topja, amit a 2016-os US Openen ért el és szingliben már évek óta adós egy olyan eredménnyel, amire mindenki felkapná a fejét. (2018 februárjában nyert utoljára tornát.)

Most egy 25 ezer dolláros hamburgi tornán jutott az elődöntőbe. Aminek örülni kell, hiszen csípősérülését követően július óta először játszik versenyen, de félünk: ő is túl van már pályafutása zenitjén. "Van még bennem jó eredmény" - nyilatkozta pár hete a MOL csapat honlapjának. Úgy legyen! Babosra az elődöntőben az ötödikként rangsorolt svájci Susan Bandecchi (210.) vár.

Mi természetesen teljes mellszélességgel szurkolunk nekik is és minden magyar versenyzőnek! Hajrá Magyarok! Hajrá magyar tenisz!

Fotó: Dömötör Csaba

süti beállítások módosítása