A lóverseny csodái

Kedves történeteket hozott a futam, amely megállít egy nemzetet.

braesokolskiozziekheirmelbournecupwin-660x380rp.jpg

Az élre természetesen a két jóbarát zsoké kettős győzelme kívánkozik, hiszen James McDonald példaképe kiskora óta, a favorit nyergében legyőzött Brett Prebble, aki a befutás után sem feledkezett meg barátjáról. 

A másik nagy story, a nyitóképen kupával látható Brae Sokolski úré, aki az első és második helyen célba érkező lovakban egyaránt résztulajdonos, így hatalmas örömében befutott a győztesek körébe, amiért 10.000 dolláros büntetést kapott, hivatalosan a COVID protokoll megsértésére hivatkozva. Ezt persze kicsit sem bánta az a futtató, akinek megadatott az, ami ebben a sportágban talán 10 embernek sem: kettős győzelmet aratni a világ egyik legfontosabb galoppfutamában. 

Mára kaptunk egy újabb kedves történetet. A 10. nagy kupáját szerző  Verry Elleegantben egy 17 éves fiatalember is résztulajdonos.

A legtöbb futtató egész pályafutása során nem akad Group 1 nyerő lóra, Connor Harrison viszont már tinédzserként elmondhatja ezt magáról.

A fiatal lovas Verry Elleegant korábbi trénerének, Nick Bisharának az istállójában dolgozott, amikor először megpillantotta a kancát. Annyira megtetszett neki, hogy rögtön – legalább részben - magáénak szerette volna tudni, de édesanyja nemet mondott a beruházásra.

„Ebben a családban nem veszünk részesedést versenylovakban. Az pénzkidobás.” – zárta le a vitát az édesanya. 

Hiába a további erősködés, a mama hajthatatlan maradt.

kép: racing.com Twitter

A sors azonban megjutalmazta kitartásáért.

"Egy szombat reggel mentem le az istállóba. Éppen ott volt a tenyésztő, Don Goodwin. Neki elmondtam neki, hogy anyám nemet mondott a vásárlásra. Ezt hallva tulajdonképpen megajándékozott egy részlettel" - mondta Harrison.

El sem tudjuk képzelni, mennyit érhet az a rész, hiszen a kanca eddig 14 millió dollárt keresett, a tenyészértéke pedig felbecsülhetetlen.

Kép: Racing Photos

süti beállítások módosítása