Tényleg őrségváltás?

Babos Tímea csak a negyedik számú női teniszezőnk.

fdcfurxxmak70hb.jpg

Nem csak a 2020-as szörnyű év hozott döntő változásokat a teniszben, hanem az idei is. Federer és Nadal egyre többet küzd sérüléssel, így Djokovic annak ellenére tarol, hogy nem sikerült elérnie a naptári Grand Slam-et. Hetedjére világelső és bizony el kell ismerni: Ő az elmúlt 10 év legdominánsabb versenyzője. 

A férfi mezőnyben azért nagyon lassan mennek végbe a változások, aminek a szerb is gátat vet értelemszerűen. Medvegyev kivételével nincs tartósan jól szereplő trónkövetelő.

A hölgyeknél megszoktuk, hogy mindig kusza a kép. Ott tényleg bárki bárkit megverhet. Azonban - az elmúlt két hónapot leszámítva - nagyon régen nem fordult elő, hogy nem Babos Tímeának hívják a legjobb női teniszezőnket. A négyszeres páros Grand Slam-bajnokunk, csak a 143. pozíciót foglalja el a hétfőn kiadott egyéni rangsorban és bizony három honfitársa is előrébb van rangsorolva nála.

A képen látható Bondár Anna lett a magyar No1., aki vasárnap Buenos Airesben nyert 125 ezres WTA tornát, így 28 helyet előrelépve 107., azaz főtáblás lesz az Australian Openen. Ugyanitt indult de az elődöntőben elvérzett Udvardy Panna, aki ezzel 12 lépcsőfokot menetelve most 116. Hárommal mögötte látható (párosban) junior wimbledoni bajnokunk Gálfi Dalma neve. Timi 143.

Csak így tovább lányok! Hajrá magyarok!

Kép: HUNtenis Twitter

süti beállítások módosítása