A lovi találkozása a hokival

Az idei telivér világbajnokságnak Bing Crosby ikonikus dala szolgált apropóul, és most is valami hasonlóról lesz szó.

https_specials-images_forbesimg_com_imageserve_61613dfb63b992ee46e9a31b_ubs-arena-construction-continues-ahead-of-new-york-islanders-season_960x0_1.jpg

Az 1972-ben alapított New York Islanders ugyanis abba az 1905 óta működő Belmont Parkba költözik, amely nem csak Secretarait 31 hosszas világraszóló győzelméről emlékezetes, de itt váltak hallhatatlanná az amerikai lóversenyzés Hármas Korona nyerői, itt szerzett végzetes sérülést Ruffian, a csodakanca, itt rendeztek matc-race-t az Epsom és a Kentucky Derby nyerője között 1923-ban, azaz ez a lóversenyzés valóban egy ikonikus és epikus helyszíne.

A négyszeres Stanley kupa - győztes jégkoronggárda eddigi otthona, a Uniondale-ben fekvő Barclays Center, amelytől júniusban búcsúztak el a játékosok és a szurkolók.

1280px-barclaycenter-1_48034234167.jpg

Az első mérkőzésük ma este lesz, de tegnap éjjel egy jótékonysági koncerttel debütált az UBS Arena. (Jövő vasárnap Olivia Wilde párja, Harry Styles turnéja érkezik a vadiúj arénába.)

„Elmont nagyszerű közössége számára ez több lesz, mint egy aréna. Ez az oldal lesz a gazdasági fejlődés otthona." – mondta az Islanders többségi tulajdonosa, Jon Ledecky, aki nem titkolta, hogy több mint 1 milliárd dollárba került a beruházás. A csarnok pontosan az ikonikus Belmont Park lelátója mögött helyezkedik el, és 17.000 szurkolót fogad majd meccsenként.

"Belmont Park stratégiailag a legjobb hely, a legnagyobb számú megszólítható közönség eléréséhez New Yorkban." - mondta Bryan Calka, az Islanders globális partnerségekért felelős alelnöke. "Tisztában vagyunk vele, hogy mindig is Long Island csapatának tartottak bennünket, de most egész New York csapatává válhatunk ezen a helyen, és New Jersey-re, Connecticutra, Westchesterre és minden más területre összpontosíthatunk, hiszen jól tudjuk, hogy mindenütt vannak Islanders szurkolók akiket korábban lehet, hogy „nem értünk el teljesen”.

A csapat, amely eddig egy kosárlabdacsapattal és rock sztárokkal osztozott az arénáján, most majd a telivérek szomszédja lesz.

"A kapcsolat az aréna, a New York Racing Association és az Islanders között az első nap óta fantasztikus volt. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogyan ez haladt és fejlődött. A versenypályával való megosztás előnye, hogy a Belmont Park campus a sport, az életmód, a művészetek találkozásának célpontjává válik, és természetesen a lóverseny is ennek része.” – zárta szavait az alelnök.

Képek: wikipédia, Forbes

süti beállítások módosítása