Pivotal (is) elvágtatott

A Cheveley Park Stud és a British Bloodstock fenomenális fejezete véget ért.

pivotal-800x445.jpg

28 évesen az égi legelőkön vágtázik tovább Pivotal, az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb hatású apaménje. Rövid, de értékes versenyzői pályafutása után, melynek során hat rajtjából négyet megnyert, köztük a King’s Stand Stakes-t és a Nunthorpe Stakest – ezzel lett az első élvonalbeli győztes, akit a Cheveley Park tenyésztett és birtokolt. Versenypályafutása után modern éra egyik legbefolyásosabb ménjévé vált. A ménesi ranglétrát végigjárva nyolc alkalommal volt a győztesek száma, míg kétszer a bevételek alapján vezető apamén Angliában.

Eddig 32 igazán kiemelkedő utódja született.

A teljesség igény nélkül Sariska, Halfway To Heaven, Falco, Buzzword, Saoire, a Dubai World Cup győztese, African Story, a Champion Stakes és Lockinge Stakes győztes Farhh, a Prix Jean-Luc Lagardere bajnoka, a ma apaménként szintén az elitbe tartozó Siyouni, a klasszis kanca Immortal Verse vagy éppenséggel a jelenkor szupersztárja, Addeybb. 

Chris Richardson, a ménes ügyvezető igazgatója pénteken így nyilatkozott: "A hatalmas Pivotalhoz köthető történet valóban rendkívüli, tekintve, hogy apja Polar Falcon legelső fedezésének eredményeként jött világra. Szerencsére egyévesként úgy döntöttünk, hogy inkább megtartjuk, ahelyett, hogy eladásra kínálnák, ahogy azt a Polar Falcon többi éves csikójával tettük abban az évben. Míg Sir Mark Prescott tréner kezében volt, Pivotal valóban feltette a Cheveley Park Stud-ot a térképre. A galoppvilág színpadán Pivotal apaként és nagyapaként is a legmagasabb szintre került. A Cheveley Park Studnál mindannyian áldottak vagyunk, hogy 28 éven át részesei lehettünk az életének."

Isten véled, bajnok!

Kép: @Tweenhills Twitter

süti beállítások módosítása