Hajrá magyarok!

A Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Marozsán Fábián, Valkusz Máté összeállítású WHB magyar Davis-kupa válogatott ma utazik el Torinóba, ahol a Davis-kupa döntő csoportkörében vesz részt.

fezjfq4xwak6cok.jpg

Csapatunk november 27-én, szombaton az ausztrálok ellen kezdi meg a küzdelmeket, majd másnap Horvátország gárdája ellen léphetnek pályára a mieink.

A döntő csoportmérkőzéseit három helyszínen rendezi a Nemzetközi Tenisz Szövetség, Madridban, Innsbruckban és Torinóban, mi utóbbi helyszínen játszunk. A találkozók két egyéni és egy páros mérkőzésből állnak.

A döntő 18 résztvevő nemzete hat csoportban küzd meg a továbbjutást érő csoportelső helyekért, de a két legjobb második helyezett csapat is a legjobb nyolc közé kerül, ahol egyenes kieséses formátumban zajlik tovább a verseny. Azon csapatok, melyek nem jutnak tovább, jövőre a Világcsoport selejtezőjébe kerülnek.

A Nemzeti Edzésközpontban tartott sajtótájékoztatón a következők hangoztak el:

Köves Gábor csapatkapitány ismertette az első nap felkészülésének folyamatát: - Holnap a PCR tesztet követően már az edzőpályákon és a centerpályán is kapunk 3-3 óra edzéslehetőséget, ezt a Davis-kupa köteles biztosítani és elegendő is lesz a felkészüléshez. Nekem lesz egy kapitányi megbeszélésem azzal kapcsolatban, hogy ki mit kér, mi az elvárás, hol kell maszkot használni, ezeket természetesen a játékosoknak is tovább fogom adni. Azt tudni kell, hogy egy húsz főből álló csoportnak együtt kell maradnia, mi nem érintkezhetünk másokkal, csak a médiával.

Forrás és kép: www.huntennis.hu

süti beállítások módosítása