A bravúr is kevés a győzelemhez

Már az új esztendő első napjában elkezdődött a teniszidény.

humbert.jpg

Sydney-ben (az olimpiai parkban található Ken Rosewall Arenában és a Qudos Bank Arenában) rendezik az ATP Cup névre hallgató, mindössze harmadik kiadásához érkező versenysorozatot.

Ha valaki előtt nem lenne ismeretes ez a torna, annak elmondjuk, hogy 16 nemzeti válogatott játszik a végső győzelemért és nem mellesleg a 10 millió dollár legnagyobb részéért. A játékosok tudták kvalifikálni a csapatukat az egyéni ranglistahelyezéseikkel.

Négy négyes csoportba osztották a válogatottakat. Két egyéni és egy páros meccsből áll egy-egy összecsapás és majd a négy csoportgyőztes jut tovább elődöntőbe.

A futballból ismert halálcsoport kifejezés itt a C-t illeti, ahová Németország, Kanada, Nagy-Britannia és az USA csapatait sorsolták.

Az újesztendőt és a tornát a Nadal nélkül felálló spanyolok, Chile elleni 3:0-ás győzelme nyitotta, majd az argentinok ugyanekkora különbséggel verték a grúzokat.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a legnagyobb sztárok hiányoznak a csapatokból, hiszen Nadal és Murray is a Melbourne-i ATP tornát választotta az ATP Cup helyett, és a szerbeknél sincs ott a világelső Djokovic. Persze vannak azért TOP 10-es játékosok Sydneyben is, elég csak az olimpiai és világbajnok Alexander Zverevre gondolni.

Az edigi legnagyobb labdamenetnek a szerb-norvégon tapsolhattunk:

Két nap után minden válogatottat láttunk már legalább egyszer és különösebb meglepetésről nem beszélhetünk. Talán a lengyelek görögök elleni 2:1-es győzelme az a D-csoportban, de Tsitsipas a bemelegítésre még elindult, majd a térdén egy hatalmas kötéssel ült vissza a lelátóra, így Thanosnak kellett kiállnia Hurkacz ellenében, aki ki is kapott sima 6:1 6:2-re, így a két, lengyelek által megnyert egyes után, a páros már formalitás volt. Talán szenzációként hathat még az ATP 35. (és a nyitóképen látható) francia Ugo Humbert Daniil Medvedev (ATP 2.) felett aratott háromszettes győzelme, de a bravúr sem volt elég, mert a címvédő oroszok behúzták a meccset 2:1-re.

atp_cup.JPG

Kíváncsian várjuk a folytatást. Győztest vasárnap hirdetnek.

A magyar játékosok többsége a felvezető tornákkal készül az Australian Openre. Udvardy Panna például tegnap a Rod Laver Arénban edzett.

Kép: @TennisHD_ Twitter

süti beállítások módosítása