Minden idők legdrágább magyar labdarúgója

Szoboszlai Dominik számára a magyarság sokáig hátránynak bizonyult.

9907-2.jpg

Egész életében arra készült, hogy egyszer igazán jó játékos váljon belőle. Édesapja révén (aki sokáig egyben edzője is volt) szinte születésétől fogva labdaközelben nőtt fel. 15 éves koráig Magyarországon futballozott, majd 2016-ban kereste fel ügynökét a Salzburg csapata, akikkel pár nap után meg is egyeztek. 3 évvel később már az osztrák Bundesliga legjobb játékosának választották a középpályást. 2021 januárjában hagyta el Ausztriát a német RB Leipzig ajánlatáért, 22 millió euróért (forrás: Transfermarkt). 

Korábban Dzsudzsák Balázs tartotta a rekordot 19 millió eurós igazolásával és ha ezt átszámolnánk 2012-es árfolyamról 2021-esre, valószínűleg nagyobb lenne az összeg, mint 22 millió, viszont ennyit korábban még nem adtak hazai labdarúgóért. De mit is jelent magyar játékosként a futball legjobbjai közt játszani?

Sokan nem hittek bennem, azt mondogatták, ez a srác Magyarországról jött, nem képes erre, nem képes arra. Én azonban kihívásként fogtam fel az egészet, be akartam bizonyítani, hogy igenis elérhetek bármit.

- mondta Dominik egy interjú során. Ez pedig egy olyan szemléletmód a fiatal játékostól, amelyet csak dicsérni lehet. 

Hozzáállását azonban nem csak szavakban lehet mérni. 2021-ben mind augusztusban, mind pedig októberben a hónap újonca lett a Bundesligában. Képességeit igazolják azok a sajtóhírek is, melyek a Liverpoollal, az Arsenallal, az Atletico Madriddal vagy a Bayern Münchennel hozzák szóba 40-60 millió eurós összegekkel. 

Jelenleg a Transfermarkt szerint Kylian Mbappé a világ legértékesebb játékosa, akit 160 millió euróra becsülnek. Hogy Szoboszlainál meddig megy el a "licit" még kérdéses, annyi azonban bizonyos: mi már így is nagyon büszkék vagyunk rá, hogy újra magyar játékos bizonyít a futball élvonalában.

Fotó: valogatott.mlsz.hu

süti beállítások módosítása