A búcsúturné nyitánya kipipálva

Szombaton a Melbourne-ben fekvő Caulfield Racecourse-on futották a 2022-es esztendő első királykategóriás futamát. 

tofane1.jpg

Az 1925 óta megrendezésre kerülő, 1400 méteres futam, Charles F. Orr-nak, a Williamstown Racing Club elnökének és titkárának állít emléket.

A versenyt az a Tofane nyerte, aki a szezon végén anyakancaként lesz nyugdíjazva, de addig vár még rá pár feladat Melbourne-ben és Sydney-ben, így mondhatni ez a búcsúturnéja.

Pedig klasszis ellenfelei voltak bőven a mezőnyben. Elég csak az All-Star Mile favoritjára, I’m Thunderstruck-re gondolni vagy éppenséggel arra a Cascadianra, akit horribilis összegért utónevezett a Godolphin. Előbbi végül ötödik, utóbbi pedig harmadik lett, míg Ocean Park lánya, másfél hossz előnnyel nyerte a 750 ezer dolláros futamot.

Mestere, Michael Moroney elmondta, hogy bíztak a jó szereplésében, hiszen a kanca mindig ősszel futott jobban, és majd 4 millió dolláros nyereményét mindig ebben az időszakban szerezte.  

Ez volt a zsoké, Mark Zahra első győzelme ebben a futamban, így azt mondta a futam után, hogy „végre lehúzhatom a bakancslistámról.”

Ezt követően még a verseny utáni interjút is kihagyva, azonnal a repülőtérre sietett, hogy odaérjen a vasárnap éjszakai Super Bowl-ra, ami meglehetősen borzolja a kedélyeket Amerikában, hiszen a legolcsóbb belépő is 5.000 dollárba kerül.

Kép: @RacingVictoria Twitter

süti beállítások módosítása