Nem sikerült korrigálni

A januári trónfosztás után Golden Sixty tegnap sem szerezte vissza koronáját.

russianemperor.jpg

Vasárnap ismét két Gr1 versenyt rendeztek Ázsia egyik nagy lóverseny-központjában, Hong Kongban - szokás szerint egy sprintet és egy közép/hosszú távú futamot. Ahogy azt bevezetőnkben olvashatták, a tizenhatos sorozatnyerő, Golden Sixty is starthoz állt az egyikben, egészen pontosan utóbbiban, a Hong Kong Gold Cup-on, ahol harmadik helyen végzett, de haladjunk időrendben.

A The Queen's Silver Jubilee Cup-on 1400 méteren vetélkedtek a villámlábú telivérek és olyan magabiztos befutót láthattunk, amit ilyen rövidtávon csak meglehetősen ritkán. (Bár a táv azért már erősen a kategória határán áll.)

Írhatnánk a csatáról, ami a befutó egészében bontakozott ki a vezető négyes között, de nem sok értelme lenne, mert egy ötödik lopta el a show-t. Százzal a vége előtt megérkezett melléjük Wellington, aki különösebb megerőltetés nélkül száguldott az élre és Alexis Badel alatt gyakorlatilag feltartva ünnepelhette a győzelmet.

All Too Hard ötéves fia számos szép sikert aratott már karrierje során, idei szezonja eddig azonban nem úgy alakult, ahogy tervezték. Két csalódást keltő hetedik hely után korrekt negyedikként végzett, de Richard Gibson tréner úr mostantól jogosan reménykedhet, hogy idomítottja a fináléra visszatalált top formájához.

Amit magabiztos győzelemnek neveztünk, ahhoz még egy tízszeres szorzót képzeljenek el a Hong Kong Gold Cup-on. Golden Sixty harmadik helyével kezdtünk, mert érthető okokból ha egy ekkora szupersztár fut valahol, mindenki elsősorban az ő szereplésére kíváncsi. De az igazat megvallva a futam közben akár teljesen el is felejthettük, hogy Medaglia d'Oro fia is ott van a mezőnyben.

 

Ahogy mindenki másról is megfeledkeztünk, mikor Russian Emperor begyújtotta a rakétákat is mindenkit hátrahagyott, hogy aztán 4 1/4 hossz előnnyel száguldjon be a célba. Bármilyen hihetetlen, Galileo fia hiába nyert korábban Aidan O'Briennek a Royal Ascoton, két szezon alatt ez volt első hongkongi győzelme.

"Nagyon kielégítő, ez a ló mindennél jobban megérdemli, a tulajdonosok annál is inkább. Olyan türelmesek voltak, nagyon jó barátaim és megérdemlik - tényleg." - nyilatkozta a ló trénere, Douglas Whyte, aki nem mellesleg házibefutónak örülhetett.

Ami a dobogót illeti, Savvy Nine kaparintotta meg az ezüstérmet, míg harmadik a már sokat emlegetett Golden Sixty. A pejnek ezúttal feladta a leckét a heves esőzés, de Vincent Ho összességében elégedett a teljesítményével - talán majd egy naposabb futamon visszatérhet a győztesek körébe.

Ez volt tehát Hongkong, a következő hétvégén azonban a keleti félteke déli részére kalandozunk el, Ausztráliában ugyanis öt Gr1 várja a nagyközönséget, valamint a világ legdrágább versenye, a Saudi Cup is vészesen közeleg.

Képek: HKJC twitter

süti beállítások módosítása