Gyengébb nem? Ugyan már!

Mindhárom szombati Group 1-es versenyt kancák nyerték az ötödik kontinensen.

fnobbt5acamzzyn.jpg

Ahogy mostanság megszoktuk az ausztrál lóversenyzés kapcsán, szombatra Melbourne-nek és Sydney-nek is jutott királykategóriás összecsapás.

A kiemelt figyelem elsőként Victoria államra összpontosult, ugyanis szemre tetszetős, tizenhét fős mezőny futott az ország egyik legpatinásabb sprintversenyében, az 1200 méteres Newmarket Handicapben, amit a Per Incanto ivadék, Roch ‘N’ Horse bombameglepetésre nyert meg.  

A 2000 méteres Australian Cupban (szintén Flemington) folytatódott a meglepetések sora, bár itt egyedül a négyéves kanca Duais (Shamus Award) tört borsot a favoritok orra alá, mert meglehetősen könnyen verte a két kedvencet, Think It Overt és a korábban Európában versenyző Spanish Missiont.

Ezzel a családi sikerek is tovább íródnak a krónikák lapjain, mert az itt 13x-os bajnok legenda, Bart Cummings örökségét a mostani győzelmével az (egyik) unoka, Edward Cummings viszi tovább.

Kétségtelen, hogy magasra tette a mércét, de nekünk mindent meg kell tennünk, hogy túlszárnyaljuk.” – viccelődött az ifjú Cummings.

A hosszú fürtjeitől megszabadult Ciaron Maher boldogan fogadta a gratulációkat Sydneyben (Rosehill Gardens), mert az amerikai tenyésztésű és onnan importált szürke Lighthouse (Mizzen Mast) szinte ragyogott a Coolmore Classicban (Gr1, 1500 méter).

Az Amerikában nem túl sikeres ötéves telivérrel egyetlen black-type nyerés volt a cél új hazájába érkezvén, de Ő szombaton megmutatta, hogy igazi G1-es szereplő. A kanca a jövő héten Flemingtonban futott volna az ötmillió dolláros All-Star Mile-ban, de inkább egy pihenőt kap és talán a Queen Of The Turf Stakesben (április 9) láthatjuk legközelebb, ahol csak nemtársai ellenében, ráadásul kiváló súllyal tud starthoz állni.

Megnézzük! És Önök?

Ausztráliához kapcsolódó hír, hogy a fiatal Ben Thompsonnak most lesz ideje bőven foglalkoznia a közelgő esküvőjével, ahol zsokétársának, Stephanie Thorntonnak esküszik majd örök hűséget (igaz a dátum még nem ismert), mert a queenslandi stewardok négy hétre tiltották el gondatlan lovaglásért.

Szerdán Ryan Maloney bukott lovával és a versenybírák nagyon alaposan, minden szögből elkészített videófelvételek megtekintése után Bent találták bűnösnek és ez alapján hozták meg döntésüket. Az eltiltás március 21-én veszi kezdetét. A magát ártatlannak valló Thompsonnak természetesen jogában áll fellebbezni.

Kép:@bexbloodstock Twitter

süti beállítások módosítása