Megérezték előre?

Természetesen az egész lóversenyvilág figyelme Newmarket felé fordult a hétvégén, de a franciák is lefutották az első Gr1-es versenyüket.

state_of_rest.JPG

Méghozzá azt az 1889-ben életre hívott Prix Ganay-t, amely a korai időpontja ellenére évről évre klasszisok egész sorát szólította startgépbe.

Ezért szerepel a győztesek listáján  Dylan Thomas, Vision d’Etat, Cracksman, Waldgeist vagy éppenséggel a háromszoros bajnok Cirrus des Aigles neve is.

A verseny délutánján azonban ráakadtunk egy posztra a Twitteren, miszerint Duke of Marmalade 2008-as sikere óta nem nyerte a futamot ír tréningből induló aspiráns. Hogy a francia kollégák megérezték-e előre a végeredményt, azt nem tudjuk, de tény, hogy ír győzelem született State Of Rest  révén.

Igencsak beszédes a következő Tweet: 

Starspangledbanner fia a Cox Plate után 190 napos pihenőt kapott, de most meghálálta a gondoskodást, és

immár három országban, sőt három kontinensen Gr1-es bajnok.

Mestere, Joseph Patrick O’Brien így méltatta a globetrotter győzelmét:

Ez volt a fő célunk az európai szezonban, hogy megpróbáljunk vele itt egy Gr1-et nyerni. Remélhetőleg legközelebb Írországban fogjuk látni a Tattersalls Gold Cupban. Persze a Prince of Wales’s Stakes is szóba jöhet még a Royal Ascoton, de nem titok: mivel a Newgate Stud mellett töb ausztrál tulajdonosa is van a szindikátusban, a nyári, európai versenyek után a legfőbb célkitűzés a Cox Plate címvédés.

Shane Cross, State of Rest zsokéja így nyilatkozott: "Lenyűgöző volt. Válaszokat kerestünk, ezért akartuk Európa legjobb lovai ellen indítani, és úgy gondolom, mivel a két legjobb helyi versenyzőt is legyőzte, így nem hagyott megválaszolatlan kérdéseket.  Ezzel sok lehetőséget nyitott meg a a jövőre nézve. Nagyon tehetséges."

Kétségtelen, hogy az egyenesbe forduláskor volt némi bodicsek, amiből a végül második Pretty Tiger jött ki legrosszabbul. A kívül expresszvonatként érkező Sea The Moon apaságú mén vélhetően nyert volna, de… Mindenesetre trénere, Pia Brandt elégedetten értékelte a látottakat. Ilyen finis láttán mondjuk ezt nem is csodáljuk.

Nyitókép: Jour de Galop Twitter

süti beállítások módosítása