Prix de Diane

Fókuszban a hölgyek…és az elegancia.

prix_diane_affiche-800x445.jpg

Chantilly. Tradíció, történelem, reneszánsz, telivértenyésztés és versenyzés. Ezen szavak mind-mind kiválóan jellemzik, a világ talán legfestőibb, legbámulatosabb lóverseny létesítményét.

A Párizstól 37 kilométerre fekvő alig 12 ezer lakosú francia kisváros, ma a világ egyik legvonzóbb, legpezsgőbb és talán legirigyeltebb pályájának ad otthont. Az univerzum nagy lovas komplexumai között is unikumnak számít Chantilly, a francia galoppversenyzés eme gyöngyszeme. Itt nyerni, akárcsak egy kisebb futamban is egészen különös emóciókat válthat ki minden nyertesből.

ebabb8d01038d9e414b6fd0558f4b84f.jpg

A „Diane” napja pedig minden évben a legpompásabb színes kavalkád, hiszen a világ, vezető divatházaiból származó extravagáns ruházatnak és merész kalapoknak egészen mesés, festményekre, vagy képeslapokra kívánkozó hátteret biztosít az 1560 körül épült kastély. Hát még a száguldó telivérek, hiszen akármennyire is ámulatba ejtő és impozáns a környezet, azért a vélhetően több mint 40 ezer néző elsősorban a versenyekre kíváncsi.

Az idei kiadásban 18 kanca indul a koronáért.

0616_diane_partants_dig-jpg-983x1024.jpg

Favoritnak az epsomi kiadás bronzérmesét, Nashwa-t tartja a szaksajtó, akit Hollie Doyle lovagol majd.

Győzelmük világszenzáció lenne, hiszen hölgylovas még sosem győzött francia klasszikusban.

Frankel lányát a Gosden családi duó készíti. Az itt már négyszeres győztes trénerfejedelem, Andre Fabre idomítottja, Agave azonban szinte tökéletes pályaívet írt le eddigi karrierében. Csak attól az Onestótól kapott ki május elején, aki később jó ötödikként zárt a derbyben. Fabre potentáltjai ezzel még nem értek véget, hiszen a már kétévesen Gr1-es bajnok Zellie negyedik volt ugyan az angol 1000 Guineas-ben, de itt mindenképpen érdemes lesz figyelni rá.

A franciák mini Royal Ascotja vasárnap 13:30-kor veszi kezdetét, míg a főfutam 16 órakor indul.

süti beállítások módosítása