Szép summa

37 és fél millió dollárral emeli a pénzdíjakat az ATP.

fhtqb0qwaamh_io.jpg

A férfi teniszversenyeket szervező cég arról tudósított hivatalos felületein, hogy ezzel 217.9 millióra emelkedik a tornák összdíjazása 2023-ban.

Ez az összeg az ATP- és a challenger-körversenyre összesítve vonatkozik, az előbbi résztvevői az ideihez képest 18.6 millió dollárral több pénzdíjért versenyeznek majd.

Az ATP azt is bejelentette, hogy az 1000-es besorolású madridi, római és sanghaji tornája 2023-tól egyformán 12 napos lesz, nagyobb résztvevői létszámmal, továbbá 2025-től további két helyszínnel bővül az 1000-es tornák listája.

Az ATP elnöke, a kép bal oldalán látható Andrea Gaudenzi nagyon optimistán vélekedik a sportág helyzetéről. „Játékosaink világklasszis sportolók, és számunkra prioritás, hogy ennek megfelelő legyen az anyagi kompenzációjuk. Ez a rekordnak számító növekedés erős kinyilatkoztatás a részünkről, és bizonyítást nyer az, hogy szeretnék emelni a színvonalat a Touron. Nem utolsó sorban, ez megerősíti a OneVision stratégiai terv sikerességét. Óriási lehetőségek rejlenek ebben a sportágban, ha annak minden résztvevője egy célért dolgozik.”

A jövő évi nemzetközi teniszszezon már december 29-én elkezdődik az újonnan életre hívott, vegyes csapatok számára kiírt United-kupával, amelynek Brisbane, Perth és Sydney ad otthont. – írja a Magyar Távirati Iroda.

Forrás: MTI, kép: @atptour Twitter

süti beállítások módosítása