Elment a mama

25 éves korában kimúlt Overdose anyja.

suborics05102008_longchamp.jpg

Our Poppet-et (Warning-Uppend) a Player család tenyésztette és igaz, hogy rövid versenykarrierje során Graham Robinson úr és neje, Diane futtatta, de a boldog nyugdíjas éveit újra az angliai Nottinghamhez közeli, Whatton Manor Stud-ban, a család farmján és legelőin töltötte. És a halál is ott érte. Békésen elaludt.

Szörnyen fog hiányozni nekünk, de szép nyugdíjas évei voltak, mi szeretettel gondoskodtunk róla és jobb ha békésen távozik, mintha egy csúnya, nedves télen el kell altatni“. – nyilatkozta Ed Player.

A yearlingként 16 ezer Guineas-ért leütött kanca Rae Guest mesterhez került tréningbe. A versenykarrierje azonban nem teljesedett ki, mert már kétévesen patacsont törést szenvedett, így karrierje szinte azonnal véget is ért.

Rae és csapata mindig is úgy gondolta, hogy komoly képességgel rendelkezik, ezért Graham úr úgy döntött, hogy megtartja tenyészkancának, hogy lássa, képes-e továbbadni a tudását, ráadásul felajánlotta, hogy beszállhatuk. Feleségével meglátogattak minket és tetszett nekik amit láttak, így a kanca ide került.” – folytatja Player.

Our Poppetnek összesen 13 csikója született, ezekből 11 győzött is, de messze a legjobb Overdose volt.

Igen, vicces módon Overdose volt az egyik legkevésbé jóképű csikója, talán ezért adták el annyira olcsón. De fantasztikusan álltak hozzá Robinsonék és nagyon élvezték az egész karrierjét. Persze szebb lett volna, ha a tenyésztője színeiben tette volna azt, amit tett, de őszintén úgy vélem, hogy ha nem indult volna azokon a kisebb versenyeken, akkor talán nem győzött volna később Group szinten. Még mindig úgy gondolom, nem volt szerencsés, hogy nem lett Group 1-es győztes. Ha nincs a betegsége többet is elért volna és 2008-ban kétségtelenül ő volt a Prix de l’Abbaye jogos győztese. Kár ezért.” – zárja szavait Ed.

Our Poppet ivadék továbbá a Listed-győztes Majestic Mount (Exceed And Excel), a Listed helyezett Poppet’s Treasure (Dansili) és az ötszörös győztes Roberto Mount (Lethal Force), aki kedden, Chantilly-ban győzött.

Utólag kijelenthető, hogy Our Poppet nem mindig a legsikeresebb ménekhez került a ménesben töltött első éveiben, mégis sikerült nagyszerű győzteseket produkálnia ezekből a párosításokból. Biztosan nem túlzás azt állítani, hogy olyan kanca volt, aki feljavított bizonyos apákat.

Ne feledjük ötszörös „black-type nagymama”.

A Whatton Manor Studban még sokáig érezhető lesz a hatása, mivel négy lánya is ott él: Poppets Sweetlove (Foxhound), Poppet’s Passion (Clodovil), utolsóként született csikója, Roseberry Topping (Mayson), aki meggyőzően nyert áprilisban (1200 méterre), és úgy tűnt, hogy még több győzelemre is képes lehet, de a sesamoid törése után vissza kellett vonulnia.  Daisy Warwick (Kingman) pedig még nem futott.

Szintén ő az anyja a hazánkban is versenyző Opium Bulletnek (Royal Applause).

Our Poppet egyébként ugyanúgy április másodikán született (1997-ben), mint legjobb ivadéka, Overdose (2005).

Immár odafenn nyargalásznak együtt.

Nyitókép: Racing Portal archív

süti beállítások módosítása