Ez fájhat csak igazán

A 15:0-ás vezetés sem volt elég a győzelemhez a Honvédnak az alsóházi rangadón.

5i7b0394.jpg

A tabella utolsó két helyezettje feszült egymásnak szombat este a Ludovika Arénában, férfi kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában. A mind a 10 mérkőzését elvesztő, és edzőváltáson átesett nyíregyháziak nyilván úgy vélték: most vagy soha, hiszen papíron a legkönnyebb ellenfél várt rájuk. A Honvéd azonban folyamosan bizonyítja, hogy még idegenben is kemény dió mindenki számára, amit nyomatékosítottak is villámrajtjukkal.

Mivel vendégoldalon egyetlen próbálkozás sem talált utat a gyűrűbe a találkozó 15:0-ás hazai vezetéssel kezdődött.

A pontgyártás még a három amerikaival sem igazán akart beindulni a nyíregyháziaknál, akik a hetedik percben szerezték első kosarukat Bazsó révén. Ekkor már a pályán volt a Honvéd új légiósa, Sherman is, aki egy faulttal és egy kihagyott közelivel kezdte meg magyarországi karrierjét. A kékek éledezni kezdtek. Perry és Dickerson vezetésével megérkezett a meccsbe a Nyíregyháza és 10 perc után már csak hárompontos előnyt mutatott a nagyóra (19:16)

A második negyed aztán igazi tűzijáték lett, ahol nem töltöttek csak tüzeltek a csapatok. Ebben a tíz minutumban 53 pont esett, de nagyszünetben még mindig a piros-fehérek vezettek 46:42-re.

5i7b0427.jpg

A Honvéd úgy jött vissza az öltözőből, hogy a harmadik negyedben szeretné eldönteni a találkozó végkimenetelét. Demeter triplája adta az alaphangot mindehhez, majd amikor a 27. percben Mijovic közelije beesett és ezzel 65:52-re alakult az eredmény, talán több hazai szurkoló is hátradőlt a csarnokban. A Nyíregyháza egyszerűen nem talált fogást ellenfelén, így 67:56 után jöhetett a finálé.

Ahol megváltozott a játék képe.

Labdaszerzéseikkel, lepattanóikkal, helyzeteikkel elkezdtek jobban sáfárkodni a kékek, így pontról pontra csökkentették a hátrányukat. A 37. percben érték utol Simonékat, és a 38. percben, Bazsó két büntetőjével vezettek először a meccs során. Demeter triplájával ugyan visszavette a vezetést a Honvéd, de csak pár másodpercig, mert Dickerson szinte szinte azonnal válaszolt erre (83:85).

A szinte tarthatatlan és a végén 39 egységig jutó Perry, két büntetőjével egyfajta jutalomként zár(hat)ta le a mérkőzést. A végére hagyta tehát a nehéztüzérséget a vendég gárda, hiszen az utolsó negyedben több pontot (31) szórtak, mint az első és harmadikban együttvéve (30).

Remek találkozón szórakoztatták a kilátogató nézőket a felek, de a Honvéd játékosai igazán szomorúak lehetnek. Egy szinte már megnyert mérkőzést engedtek ki a kezükből, így ez nagyon fájhat most nekik. Ráadásul pokolian nehéz sorozatuk kezdődik, hiszen a DEAC, Olaj, Falco, ASE négyese vár rájuk. Vendégoldalon – a 10 vereség után elért első győzelemnek köszönhetően –  viszont érthetően hatalmas volt az öröm (ami ki is hallatszott az öltözőből) a sajtótájékoztató előtt. Jól sikerült tehát a macedón tréner, Darko Radulovic debütálása, aki így nyilatkozott:

“Ezen a mérkőzésen debütáltam, így nagyjából egy hetünk volt közösen felkészülni. Tudtuk, hogy a Honvéd egy jó csapat, és ezt be is bizonyították. Mi lassan kezdtünk, így jelentős előnyre tettek szert, de a helyzetünkben végül is a legfontosabb maga a győzelem volt. Fontos még, hogy sikerült visszakapaszkodnunk a meccsbe, hogy hittünk abban, amit csinálunk. Természetesen voltak hibák, vannak dolgok, amiken változtatnunk kell, de ez egy folyamat, amin dolgozunk. Összességében elégedett vagyok a győzelemmel, és gratulálok a Honvédnak is, jó mérkőzést játszottunk.”

Budapesti Honvéd SE – Hübner Nyíregyháza BS 83-87 (19-16, 27-26, 21-14, 16-31)

Következzék Karlovics Tímea galériája a mérkőzésről:

 

A forduló többi eredménye:

Képek: Karlovics Tímea/Favorit

süti beállítások módosítása