Diadalmas visszatérés

A csaknem másfél éves szünet után a héten visszatért Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó nyerte meg párosban a dubai keménypályás tenisztornát.

fjxzuylxkaai1lj.jpg

A kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes kettős a vasárnapi döntőben magabiztosan, egy óra alatt verte a Katerina Volodko, Magdalena Frech ukrán-lengyel duót a 100 ezer dollár összdíjazású ITF-versenyen.

Ez volt Babos és Mladenovic 12. közös trófeája, egyben az első a legalsó szintnek számító ITF-sorozatban.

Az első helyen kiemelt magyar-francia páros előzőleg – féléves kihagyás után – tavaly Wimbledonban indult egymás oldalán.

Eredmény, döntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) - Katerina Volodko, Magdalena Frech (ukrán, lengyel) 6:1, 6:3

„Kikivel, ahogy sokszor említettük mindketten, nem vesztünk össze, folyamatos kapcsolatban álltunk az elmúlt bő másfél évben is. Én többször pedzegettem neki, hogy játsszunk néhány versenyt együtt, de valahogy soha nem úgy jött ki a lépés, egészen a dubai torna nevezéséig. Kerestük egymást, kerestük közösen a lehetőséget, hogy játszhassunk újra egymás oldalán. Mindkettőnknek voltak nehézségei ebben az évben, és már karrierünk korábbi időszakában is segített a páros, amiben egy időben nagyon nagy sikereket értünk el együtt” – árulta el Babos, hogyan találtak egymásra Mladenoviccsal, s kitért a folytatás lehetőségére.

„Folyamatosan egyeztetünk Kikivel és a csapatával, meglátjuk. A mostani tornagyőzelem és a mutatott játék bizakodásra adhat okot. Közeledik az Australian Open páros nevezés határideje is, legkésőbb akkorra kiderül” – jelentette ki a 29 éves teniszező, a Magyar Tenisz Szövetség honlapjának.

Forrás: MTI, Kép: @alhabtoorgroup Twitter

süti beállítások módosítása