Rekord pénzdíjak!

Az angol lóversenyzésben nincs válság.

derby-day-2017-1440x810.jpg

A Jockey Club tisztviselői bejelentették, hogy 2023-ra rekordösszegű, 31,1 millió fontos hozzájárulást terveznek. Ez az összeg 2,7 millió fonttal haladja meg az előző évit, és folytatja az elmúlt évtized emelkedő tendenciáját.

Ezzel The Jockey Club pénzügyi növekedésének 93%-át visszaforgatja a pénzdíjakba, és beszédes adat, hogy az elmúlt 12 év során 141%-kal nőtt ez az összeg.

A vezetői hozzájárulás biztosítja, hogy a Jockey Club 15 versenypályáján a teljes nyereményalap 2023-ban meghaladja az 59 millió fontot, annak ellenére, hogy a sport- és szabadidős ágazat számos pénzügyi kihívás előtt áll, és a COVID-19 jelentős hatást gyakorolt a szervezet 2020-as és 2021-es nyereségére. Ez az összeg 1 millió fonttal több, mint 2022-ben, és csak korlátozott növekedést mutat az előző évhez képest a csökkentett központi iparági finanszírozás miatt.

Egy olyan időszakban, amikor a lóversenyzés, mint a brit élet oly sok más területe, igen komoly pénzügyi ellenszéllel néz szembe, örülünk, hogy bejelenthetjük ezt a rekordot jelentő vezetői hozzájárulást a nyereményekhez. A 30 millió fontos összeghatár első alkalommal történő átlépése olyan mérföldkő, amelyre már régóta törekszünk, és amely a The Jockey Club csapatainak kemény munkáját és elkötelezettségét bizonyítja országszerte. Bár kihívást jelentett elérni ezt olyan tényezők mellett, mint az emelkedő energiaárak és a megélhetési válság, amelyek mindkettő továbbra is hatással van a brit lóversenyzésre és a saját pénzügyeinkre, a saját hozzájárulásaink növelése elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a teljes díjkeretet, 2022-hez képest némileg növelni tudjuk.” – mondta Nevin Truesdale, a The Jockey Club vezérigazgatója.

Ralph Beckett, a National Trainers’ Foundation elnöke így nyilatkozott: “Egy olyan időszakban, amikor a sportban minden vállalkozásnak jelentősen megnövekedett költségekkel kell szembenéznie, fontos, hogy megpróbáljuk elkerülni, hogy a tulajdonosok állják a teljes számlát. Ezt figyelembe véve a Jockey Club bejelentése, miszerint a költségek növekedése ellenére növelni fogják a vezetői hozzájárulást, nagyon üdvözlendő, és segíteni fogja a trénereket abban, hogy az elkövetkező hónapokban új tulajdonosokat keressenek és megtartsák a jelenlegieket.”

Kép: culturalwednesday.co.uk

süti beállítások módosítása