Micsoda karácsony

Az izgalmak ugyan elmaradtak egy kimagasló teljesítmény miatt, de a nakayamai lóversenypályára kilátogató 39,670 néző és a képernyők előtt szurkoló milliók vélhetően jól szórakoztak a japán All-Star futamon.

221225a.jpg

A hangulat ugyanis lenyűgöző volt. Hangerőt fel!

A favorit Equinox Christophe-Patrice Lemaire-rel a nyergében meggyőző teljesítményt mutatott, így már méterekkel a cél előtt látszott, hogy bizony csak a dobogós pozíciókért lesz harc a 67. Arima Kinenben.

A hároméves telivér ezzel apja nyomdokaiba lépett, hiszen 2017-ben Kitasan Black nyerte a kiírást. A Chateau Blanche-tól született csikónak nem a legszerencsésebbre sikeredett a hároméves karrierje.

Eddig.

Egyaránt másodikként ért célba a Satsuki Sho-ban (Japanese 2000 Guineas) és a Tokyo Yushun-ban (Japán Derby). Október végén azonban megnyerte az egyik legnagyobb ottani versenyt, a Tenno Sho (Őszi kiadás) és kis pihenő után ide készítette az a Tetsuya Kimura mester, akinek Equinox szállította karrierje negyedik Gr1-es sikerét.

A szavazási lista dobogósai közül Geraldina harmadik, a címvédő Efforia ötödik, Titleholder kilencedik, míg a Japan Cup friss bajnoka, Vela Azul csak a tízedik helyen ért célba

A boldog zsoké, Lemaire viszont már Japánban is 43-nál jár, aki így nyilatkozott a futam után: “Azt szokták mondani, ami kétszer megtörtént harmadjára nem fog. De miért is ne?  Heart’s Cry-jal és a Satono Diamonddal karácsonykor már megnyertem ezt a versenyt, most pedig ismét karácsony ünnepén harmadjára is, ami nagyon boldoggá tesz. Jól rajtoltunk, így semmi problémánk nem volt. Jól reagált a kéréseimre. Bár a tavaszi kampánya során nem volt még elég érett, de őszre nagyon erős lett. Alig várom a jövő évi szezonját.

Mi is. További kellemes ünnepeket!

Kép: JRA

 

süti beállítások módosítása