Tényleg Melbourne-ben megy legjobban

Fucsovics Márton élvezi a 37 fokban lejátszott mérkőzéseket és bejutott a harmadik fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

fucsovicsmarton.jpg

A világranglistán 78. játékosra a 64 között a dél-afrikai Lloyd Harris (186.) várt, aki a nyitókörben legyőzte a 17. kiemelt olasz Lorenzo Musettit (19.). Eddig ötször találkoztak, és a 30 éves magyar háromszor jobbnak bizonyult 31. helyen is megfordult riválisánál. A negyedik szettben 1:2-nél az MTK játékosa hat (!) bréklabdát hárított, majd 4:4-nél elvette Harris adogatását, aztán könnyedén kiszerválta a 3 óra 6 perces mérkőzést.

Fucsovics – aki eddigi legjobb melbourne-i eredményeként kétszer is nyolcaddöntőt játszott Roger Federerrel – a 32 között a 15. kiemelt Jannik Sinnerrel találkozik. A győzelmi mérlege 2/1 a 21 esztendős olasszal szemben.

Negyedszer jutott be a 3. fordulóba Melbourne-ben, ahol már 11 főtáblás győzelemnél tart, ezzel ez a legsikeresebb Grand Slam-versenye.

Nehéz ellenfélen vagyok túl, Harris jól szervál, nagyon stabil hátul, Grand Slamen játszott negyeddöntőt, és volt a top 30 közelében” – sorolta a Tennis 4U Facebook-oldalon. “Az első két szettben kicsit gyengébben játszott, aztán kezdett felzárkózni, de a végén fölé kerekedtem. Nagyon nehéz három szettet hiba nélkül lejátszani, főleg ha az ember a győzelem kapujában áll, egyszer-egyszer még nekem is megremeg a kezem. Ezeket a körülményeket jobban szeretem, mint amikor 37 fokban magasra pattannak a labdák, magas a páratartalom, és izzadok a pályán” – fűzte hozzá.

A nap híre természetesen Rafael Nadal búcsúja. Az ikon sérülten most is végigjátszotta mérkőzését és három szettben búcsúzott standing ovatioan közepette az amerikai Mackenzie McDonald ellenében.

Eredmény:
2. forduló (a 32 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Lloyd Harris (dél-afrikai) 6:2, 6:3, 5:7, 6:4

korábban:
Jelena Ostapenko (lett, 17.)-Bondár Anna 7:6 (7-5), 5:7, 6:0

Kép: Marci facebook

süti beállítások módosítása