Kialakult a döntő mezőnye

A hétvégi selejtezők után kialakult a döntő 16-os mezőnye a tenisz Davis-kupában.

foi5u6pwiaegedv.jpg

A magyar válogatott Tatabányán csapott össze a franciákkal, és hiába vezetett 2-1-re, végül a vendégek nagy csatában kiharcolták a csoportkörbe jutást.

Máshol alaposan borult a papírforma, a Koreai Köztársaság csapata például Szöulban 0-2-ről fordítva verte meg az esélyesebb belgákat, a finnek pedig először jutottak a fináléba azzal, hogy Espooban 3-1-re legyőzték Argentínát – derül ki a sorozat honlapjáról.

A hollandok 4-0-ra kiütötték a szlovákokat, Chile, Horvátország és Csehország pedig egyformán 3-1-es sikert aratott Kazahsztán, Ausztria, illetve Portugália ellen. A selejtezőből még Nagy-Britannia, a világelső Novak Djokovic nélkül felálló Szerbia, Svájc, Svédország és az Egyesült Államok csapata jutott tovább.
A 12 válogatott csatlakozik a címvédő Kanadához és tavaly döntős Ausztráliához, valamint a szabadkártyás olaszokhoz és spanyolokhoz.

Az idei finálé csoportkörét szeptember 12. és 17. között rendezik négy különböző helyszínen, a nyolc legjobb csapat jut be a november 21-26-án sorra kerülő malagai nyolcas döntőbe.

Forrás: MTI,  kép: FFTennis Twitter

süti beállítások módosítása