Kár, hogy a zöld asztalnál dőlt el

Hogy mit szeretünk legjobban az ausztrál lóversenyzésben?

0v9a1401-scaled.jpg

A nyitóképen (majdnem) minden rajta van. Kiváló körítés, nagy mezőnyök, izgalmas befutók. Ezek jellemzik leginkább az ötödik kontinens futamait.

Most sem volt ez másként, amikor is a C. F. Orr Stakesben, 2023 első Gr1-es futamában öten értek célba egy hosszon belül. A győzelmet a hároméves Jacquinot (Rubick) szerezte meg, mármint a zöld asztalnál. A gyepen Gentleman Roy győzött, azonban Damien Lane óvást emelt a versenybíráknál szorítás miatt. A verdikt megszületett és a stewardok megcserélték a sorrendet az első helyen, mert úgy ítélték meg, hogy az 50 méterrel a cél előtt történt „találkozás” Jacquinot versenyébe került.

"Tekintettel a rövidfej különbségre a stewardok úgy vélik, ha „a beavatkozás” nem történik meg Jacquinot Gentleman Roy előtt ért volna célba, így az óvást helybenhagyják." – olvasható a hivatalos közleményben.

A hároméves második királykategóriás trófeáját szerezte meg az őszi Golden Rose után.

A győztesre a Futurity Stakes, míg a mezőny több tagjára az All-Star Mile vár következő feladatként. Szombaton ismét Gr1-es verseny következik Ausztráliából. A csodakancáról, Black Caviarról elnevezett futamban versenyeznek a legjobb talpon lévő sprinterek.

Kép: Just Horse Racing

süti beállítások módosítása