Méltón a névadóhoz

Parádés futammal emlékeztek a névadóra szombaton, Flemingtonban.

coolongatta.jpg

Ha valaki előtt nem lenne ismert: Black Caviar minden idők legjobb sprintereként vonult nyugdíjba. A csoda-, ma pedig már anyakanca mind a 25 versenyében legyőzhetetlen maradt.

Néhány sikerének helyszínén Flemingtonban (Melbourne) róla elnevezett futamban (Black Caviar Lightning Stakes) mérik össze tudásukat a legjobb „repülőgépek” évről évre.

Az ausztrál lapok őrségváltásról írnak a végeredmény láttán, hiszen a szuperfavorit, a kilencszeres Gr1- es bajnok (igaz már nyolcesztendős)  Nature Strip csak hatodik helyen ért célba.

A győztes interjút a világ legmagasabbra értékelt női lovasa, Jamie Kah adta, aki kilencedik királykategóriás győzelmét jegyezte. További érdekesség, hogy két esztendővel ezelőtt még Nature Strip-pel győzött, most viszont Coolangatta-t vezette győzelemre. Sőt, lassan már "Lightning-specialistának" számít, hiszen 2021-es sikere után, tavaly csak rövidfejhossz választotta el a címvédéstől.

"Csodálatos támogatást kaptam, mióta két évvel ezelőtt megnyertem ezt a futamot. Nem tudom elhinni, hogy merre tart a pályafutásom, de nagyon hálás vagyok." – mondta Kah.

Mivel Written Tycoon lánya az első hároméves nyerője a futamnak 2004 óta, így a trénerduó, Ciaron Maher és David Eustace nem kisebb célokat tűzött ki célul, mint a Royal Ascot. Azért is komoly reményekre jogosítja a csapatot ez a győzelem, hiszen hat korábbi Lightning nyerő (Choisir, Takeover Target, Miss Andretti, Scenic Blast, Black Caviar és Nature Strip) is győzni tudott már a királyi gyepen.

Persze addig még Ausztrália legkomolyabb sprintversenyei várnak rá.

Nyitókép: Twitter

süti beállítások módosítása