Tényleg erős - avagy cseh siker Rijádban

Oly korban élünk, amikor hajlamosak vagyunk legyinteni egy olimpiai vagy világbajnoki ezüstéremre, és a második helyezettet a legjobb vesztesként aposztrofáljuk.

rs11590_7present2.jpg

A sportban azonban sokszor ezredmásodperceken, millimétereken múlik egy érem vagy helyezés sorsa, így a dobogósok legtöbbször legalább akkora hősök, mint a bajnokok.

Stronger Together is, aki parádés versenyt futva harmadik Rijádban az 500 ezer dolláros Saudi International hendikepben (2100 méter). 

 

Ahogy a videóban Önök is láthatják kiválóan mozgott Ingrid Janackova Koplikova trénerasszony lova, akivel remekül „fogta a falat” Cristian Demuro, de sajnos a Buratino ivadék nem bírta a végjátékot. Illetve nem annyira, mint Qaader (Alberto Sanna lovagolta - ők a nyitóképen) és Palavecino, akik végül legyűrték a cseh idomítást.

Jana Dufkova kedvence kiválóan futott, hiszen 91-es Official Ratingjével éppen csak befért a 90-110-es futamba, így a harmadik helyezése még inkább bravúrnak számít.

Az 500 ezer dolláros futam harmadik helye 50 ezret ért. Nem rossz egy olyan versenyen, ahol a szervezők mindent, de szó szerint mindent fizetnek a benevezett lovak csapatai számára.

Ez ugyan csak egy hendikep futam volt a Saudi Cup keretprogramjában, de emlékeink szerint

ekkora összegért még soha nem futott magyar tréningben álló ló.

Az inflationtool.com számításai szerint Overdose 2011-es ascoti futásakor a King’s Stand Stakes közel 300 ezer fontos pénzdíja ma kb. 402 ezer fontnak felel meg, de ez még mai árakon sincs 500 ezer dollár. A cseh lapok is történelmi sikerről írnak, pedig náluk Nagano Gold nem is olyan régen már felért erre az árszintre.

"Stronger Together bátor teljesítményt nyújtott és remekül tartotta magát a harmadik helyen. Le a kalappal a csapata előtt, jól felkészítették" - értékelt Demuro a verseny után. 

Szívből gratulálunk cseh barátainknak!

fpvbnsaxoaevvsq.jpg


A zsokébajnokságon nem a legnagyobb sztárok villogtak. Dettori csak hatodik, a nálunk tavaly Alagi-, és Millenniumi díjat nyerő Murzabayev negyedik, a Saez-Kawada-Mason trió mögött, holtversenyben Magic Moreirával. A 30 éves panamai születésű zsoké, Luis Saez igazi sivatagi specialistának számít, hiszen 2020-ban a Saudi Cupot nyerte Maximum Securityvel, míg 2021-ben a Dubai World Cup-ot Mystic Guide-al. A 18.35-kor kezdődő főfutamban azonban ennek ellenére nem láthatjuk.

Kép: Saudi Cup

süti beállítások módosítása