A festékben dőlt el

Sima miskolci győzelem Budapesten.

1340_whun_1614.jpg

Az EuroLiga csoportkörének utolsó mérkőzésére készülő DVTK-t fogadta a BEAC, a női kosárlabda-bajnokság 20. fordulójában. Mindkét oldalon volt egy jelentős hiányzó. A hazaiknál a Hepp Kupa mérkőzésen bokasérülést szenvedő Tóth Franka, míg a miskolciaknál térdsérülése miatt Cheridene Green nem volt a keretbe nevezve.

Arella Guirantes duplájával indult a találkozó, de erre Angyal Barbara szinte azonnal válaszolt, méghozzá egy triplával. Az első negyedben nem igazán tudtak elszakadni egymástól a felek. A szinte végig magassági és fizikális fölényben játszó vendégek uralták a festéket, így a BEAC-nak több kinti dobást kellett vállalnia. Az első félidőben egy vérfagyasztó jelenetnek is tanúi lehettünk, amikor is Orosz Zsófia feje nagyot koppant a parketten. Szerencsére nem lett baja, de a továbbiakban érthetően már nem küldte őt pályára Mészárosné Kovács Andrea. Reméljük semmi probléma nem lesz vele a továbbiakban.

A félidei állás 29:35 volt, de a folytatásban a BEAC kissé az öltözőben maradt. Majd négy percig nem sikerült pontot szerezniük, így hamarosan 29:42 is állt az eredményjelzőn. A diósgyőriek magasemberei (mindkét oldalon) továbbra is uralták a palánk alatti területet, így amikor a budapestiek fáradni látszottak, ezzel egyenesen arányosan javultak a piros-fehérek kinti dobásmutatói, így nyílni kezdett az olló. A litván Grigalauskyte sikeres közelijével hamarosan már húsz volt közte (51:71), majd Oláh Fanni második triplájával már harminc, ami egyúttal az 58:88-as végeredményt jelentette.

Katona Boglárkáék a fontos mutatókból csak a triplákat értékesítették jobban, mint (a képen látható) Kiss Angelikáék, de a festékben döbbenetes volt a különbség, ami talán a legnagyobb hatással volt a mérkőzés végkimenetelére. Milkovics Rékáék 14, míg Kányási Veronikák 44 pontot szereztek a büntetőterületen belül, ráadásul vendégoldalon 35 pont érkezett a padról az újbudai 11 ellenében. Ha ez nem lenne elég, a sárga-feketéknél mindösszesen öten iratkoztak a pontszerzők közé (igaz Vojtulek dupla-duplát ért el), míg Völgyi Péter alakulatában ezt tizenegyen mondhatják el magukról.

E.ON ELTE-BEAC - DVTK HUN-Therm 58 - 88 (14-16, 15-19, 17-24, 12-29)

Völgyi Péter: "A legutóbbi mérkőzéshez képest sokkal szorosabb találkozót játszottunk, a BEAC bebizonyította, hogy jobb csapat annál, mint amit Miskolcon mutatott. Szorosan alakultak a negyedek, igazából az utolsóban tudtuk kialakítani a döntő különbséget. Voltak nagyon jó momentumaink, de még mindig nem vagyunk elég precízek támadásban, abban feltétlenül előre kell lépnünk."

Mészárosné Kovács Andrea: "Gratulálok a Diósgyőrnek, alapvetően a mérkőzés minden pillanatában ők domináltak. Szépen tartottuk magunkat, voltak kifejezetten szép akcióink támadásban és védekezésben is, de a fizikális különbség felemésztett minket. Az első félidőben a Miskolc nem dobott olyan hatékonysággal, mint a másodikban, ez meg is látszódott az eredményen. Mi elfáradtunk a végére teljesen, fejben olyan döntéséket hoztunk, amik nem voltak a csapat hasznára. Ettől függetlenül úgy gondolom, sokat léptünk előre az elmúlt mérkőzéshez képest, szeretnénk ezt továbbvinni a következő hétvégére."

Kép: HunBasket

süti beállítások módosítása