Prelűd

Háttérben a versenyek.

331623429_1580124639157681_5317098986652898138_n.jpg

Nem kevesebb, mint hat csúcskategóriás futamot rendeznek a hétvégén Ausztráliában. A szombati meetingek akár hangolásként is szolgálhattak a nagy nap előtt.

Sajnos világszerte nem a versenyek beszámolói a vezető hírek, hanem az, hogy Ausztrália két sztárzsokéja, Jamie Kah és Craig Williams súlyos balesetet szenvedett a flemingtoni negyedik futamban.  A versenynapot félbeszakították, hiszen 40 percen keresztül ápolták őket a gyepen mielőtt kórházba kerültek volna.

Sajnos az ausztrál lóversenyzés felett fekete felhők gyülekeztek, mert egy héttel korábban Ethan Brown és Mark Zahra zsokék szenvedtek súlyos baleseteket. Előbbi még most is a kórházi ágyat nyomja. Szerencsére a négy eset egyike során sem sérültek meg a lovak.

A legutóbbi incidensek alaposan megrázták a szorosan összetartozó viktóriai versenyzői közösséget, különösen a lovasok csoportját.

A meeting később folytatódott, de érthető, hogy ilyen esetben mindig mellékszál, hogy kik nyerték a csúcsfutamokat.  A krónika kedvéért vessük papírra: az 1200 méteres 150. Newmarket hendikepet In Secret (I Am Invincible), a Kah helyére beugró Dean Holland-dal a nyergében.

melham_kah.jpg

A képen látható Ben Melham az ötödik futamban még nyeregbe szállt, sőt meg is nyerte azt, de további lovaglásait lemondva a kórházba sietett barátnőjéhez, Jamie-hez.

Holland átesett "a Godolphin taktikai gyorstanfolyamán" a verseny előtti órában és kiválóan oldotta meg a feladatot a hároméves kancával. Ezzel 2010, azaz 13 évnyi várakozás után ünnepelhette pályafutása második Gr1-es győzelmét.

Sydneyben (Rosehill Gardens) semmi probléma nem volt, és a négyéves kanca, Espiona (Extreme Choice) megadta Chris Waller 143. Gr1-es kupáját a Coolmore Classicban (Gr1, 1500 m)

Reméljük mielőbb jó hírekkel szolgálhatunk a sérült zsokék kapcsán.

süti beállítások módosítása