Csúcson a japán ló(versenyzés)

A Racing Post immár ki is mondja, ami jó ideje sejthető volt.

equi.jpg

"It is becoming ever less controversial to describe Japan as the world's strongest racing nation. It would be completely nonsensical to claim Japan does not have the world's top thoroughbred."

A felkelő nap országában mind a tenyésztés, mind a versenyzés minden kis szegletében is világszínvonalú. Szinte nincs olyan világtalálkozó ez elmúlt esztendőkre visszapillantva, ahol ne domináltak volna a Japán lovak. Elég a Breeders' Cupra vagy a Turf Világbajnokságra gondolni.

Csak egy hete ért véget a Cheltenham Festival és több, mit hat hónap van hátra az Arc-ig, de nyugodtan kijelenthetjük: kicsi az esélye annak, hogy láthatunk jobb lovat idén, mint  Equinox. Ha bárki izgalmasabb előadással kedveskedik majd nekünk, akkor valami igazán különlegesben lesz részünk."

Az egészen elképesztő Equinox Dubai Sheema Classicban bemutatott produkciója lenyűgözte a világ vezető lóversenylapjának szakíróit is. Nem felejtik el közölni, hogy biztosan nem 2023 legerősebb Gr1-es mezőnye indult ellene, de a káprázatos telivér megfelelően kezelte ezt a kihívást és az európai lóversenybarátok bíznak benne, hogy ősszel Párizsban ők is megcsodálhatják.

A kapcsolatok szerint viszont meglehetősen kicsi az esély az európai szereplésre, mert félő, hogy ott nem a számára legmegfelelőbb talaj várna rá. A szakírók arra is emlékeztetnek, hogy a papa, Kitasan Black puha pályán mutatta legmagasabb formáját.

"Nem bánnám ha lenne egy ilyen képességű ló az istállómban." Ezt már az a Charlie Appleby nyilatkozta a Jour de Galopnak, aki aztán igazán nincs híján világklasszis telivéreknek, de még őt is lenyűgözte, a 2023 legbámulatosabb előadását produkáló gyöngyszem.  A francia szaklap egyik munkatársa szerint egyértelműen az Arc favoritjáról beszélünk, már ha egyáltalán starthoz áll.

Forrás: Racing Post, kép: At The Races Twitter

süti beállítások módosítása