Ukrán sikerek Ausztráliában

Queensland állam nyerte meg a National Apprentice Race Series-t.

309a5859247f060641f8545474b664d8.jpg

A zsokétanulók szerdai zárófutama két, viktoriánus edző együttes sikerét hozta. További érdekesség, hogy mindkét tréner, hölgy, mindkettő ukrán származású, és mindketten kancával érték el a holtversenyt.

Mothereens (Squamosa) 31 dollárt fialó meglepetésgyőzelme, a Seymour-i Lesia Masnyj munkájának eredménye. A mellette holtversenyben győző The Maggstar-t (Barbados) a Cranbourne-ban dolgozó Tetyana Furdetska trenírozza.

"Nézzék selymeinket, az ukrán színeket és az ukrán szigonyt. Ez a második indulása, ez egyszerűen csodálatos." – örvendezett a kettős győzelemnek Tetyana. 

Furdetska a 900 dollárért vásárolt The Maggstarnak két évet adott, hogy versenylóvá váljon. "Amikor megérkezett kerek volt, meglehetősen nagy, nagyon nem egyenes lábú, „szélhámos”, hosszú fülekkel. Szóval amikor ránéztél ezt mondtad: igen, ezt lehet venni 900 dollárért, de most annyira boldog vagyok."

Hát még a lovasok. A győztes, 21 éves Celine Gaudray egyébként díjugratásban is jeleskedik, míg The Maggstar lovasa, Jade Hampson (19) a hét elején triplázni tudott Alice Springsben, és most Melbourne-ben is ünnepelhetett.

Az ukrán quinella egyébként 55 dollárt fialt TAB rendszerben.

A kettős victoriai siker nem volt elég a 12 forduló utáni összetett győzelemhez, mert a dobogón Queensland (66 pont), Victoria (50), Nyugat-Ausztrália (42) sorrend alakult ki.

A nyitóképen főszereplőink balról jobbra: Masnyj, Gaudray, Jade és Tetyana

süti beállítások módosítása