WNBA után Olaszország

Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx kétpontos vereséget szenvedett a vendég Indiana Fevertől az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA).

fymvvhjxoaazm5l.jpg

A 71-69-es vereséggel végződött találkozón a magyar játékos közel 25 perc alatt hat pontot szerzett és leszedett három lepattanót.

A Minnesota nyolcadik meccsén a hetedik vereségét szenvedte el és sereghajtó a 12 csapatos mezőnyben.

Pénteken jelentették be, hogy az áprilisi drafton kiválasztott, 23 éves magyar center a WNBA-szezont követően Európában, az olasz Schio együttesében folytatja a pályafutását.

Az olasz klub pénteken jelentette be, hogy megállapodott a 23 éves játékossal, aki jelenleg a tengerentúlon a Minnesota Lynx csapatában játszik, amely nemrég a draft második körében választotta ki őt.

"Nagyon örülök, hogy egy ilyen remek csapat tagja lehetek, és remélem, hogy segíthetek még több trófeát nyerni Olaszországban és Európában egyaránt. Alig várom, hogy találkozhassak a narancssárga rajongókkal" - idézte Juhász Dorkát a klub közleménye.

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, nem lát esélyt rá, hogy Juhász Dorka csatlakozzon a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő kerethez.

Forrás: MTI, kép: @familaschio Twitter

süti beállítások módosítása