Szemelvények két nap után

A Royal Ascot két napján túl vagyunk. Szemezgetünk néhány érdekességet.

1506940144-11-01-2018-10-07-03_thirdlight_36444654145.jpg

Hollie Doyle – a több, mint 300 éves történelem első női Gr1 (King’s Stand) nyerője a királyi sorozatban. Ez az a futam, ahol az egytelen magyar győzelem született (Adular - 1914).

Aidan O’ Brien a csúcson. A mester keddi kettő, 82. és 83. győzelmével Sir Michael Stoute-ot taszította le a trónról.  26 év alatt gyűjtötte össze a 83-at. A kedden triplázó Ryan Moore 75-nél jár, még nem veszélyezteti Piggott 116-ját. (Dettori 78!)

Danny Tudhope szerdai győzelmével elmondhatja magáról, hogy immár három éve zsinórban nyert versenyt a királyi sorozatban. Nem sokan tették ezt meg!

A szerdai főverseny, a Prince Of Wales's Stakes kettős Frankel győzelmet hozott. Mostahdaf Frankel 30. Gr1 nyerő ivadéka, akit az a Kónya Viktor készít, akinek öröme tegnap uralta a világsajtót. Büszkék vagyunk rá, hogy Jim Crowley pár esztendővel ezelőtt exkluzív interjút adott a Racing Portalnak.

Amerikában is eufória, hiszen Crimson Advocate megnyerte a Queen Mary Stakest. Lovasa a Preakness idei bajnoka, John R Velazquez, míg trénere, George Weaver.

A szerdai utolsó futamot Michael Appleby idomítottja, Big Evs nyerte. A trénernek semmi köze Charlie Appleby-hez, pusztán névrokonok.

Kettővel előtte viszont Jimi Hendrix tépte a húrokat, mert Ralph Beckett idomítottja nyerte a mérföldes Royal Hunt Cup-ot, ahol nem kevesebb, mint harminc (!) induló volt.

A program ma is 15:30-kor kezdődik és 17:20-kor jön a (ha jól számoltuk) 214. Gold Cup, amit Lester 11 alkalommal nyert meg. Roger Varian (Eldar Eldarov) és Andrew Balding (Coltrane) adják a favoritokat.

Rengeteg információt és mindkét nap összes befutójának videóját megtalálják facebook csoportunkban.

Nyitókép: Ascot Twitter

süti beállítások módosítása