Vondrousova a női, Alcaraz a férfi bajnok Wimbledonban

A cseh Marketa Vondrousova nyerte a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyét,

f1qoecoxgaaakyk.jpg

mivel a szombati döntőben két szettben legyőzte a tunéziai Onsz Dzsabőrt, és megszerezte pályafutása első Grand Slam-trófeáját.

Az már a finálé előtt biztos volt, hogy új női bajnokot avatnak a Church Roadon, és alighanem kevesen fogadtak a szombati meccs párosítására.

A Tokióban olimpiai ezüstérmes Vondrousovának ez volt a második döntője Grand Slam-tornán - 2019-ben Párizsban kikapott az ausztrál Ashleigh Bartytól -, a WTA-sorozatban pedig a hatodik fináléja.

A balkezes Vondrousová férje az eddigi két hét során nem volt jelen a brit fővárosban, ám - mint a játékos elmesélte - miután találtak valakit, aki vigyáz a macskájukra, szombaton már Stepan Simek is ott ült felesége páholyában.


A prágai teniszező Wimbledonban korábban még a második fordulón sem jutott túl, de most - Petra Kvitova és Jana Novotna után - a harmadik cseh játékos lett, aki diadalmaskodott a füves pályás versenyen, ráadásul a viadal történetében ő lett az első nő, aki nem kiemeltként emelhette fel a trófeát.

Dzsabőr ezzel szemben harmadik GS-fináléját is elveszítette.

A spanyol Carlos Alcaraz nyerte a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyét, mivel a vasárnapi döntőben nagy csatában, öt játszmában legyőzte a 23-szoros Grand Slam-bajnok szerb Novak Djokovicot.

Eredmény, női egyes, döntő:

Marketa Vondrousova (cseh) - Onsz Dzsabőr (tunéziai, 6.) 6:4, 6:4

Eredmény, férfi egyes, döntő:

Carlos Alcaraz (spanyol) - Novak Djokovic (szerb) 1:6, 7:6 (8-6), 6:1, 3:6, 6:4

Forrás: MTI, kép: @elchiringuitotv Twitter

süti beállítások módosítása